Goedemorgen Bitcoin: Grote uitstroom bij Huobi

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Cryptobeurs Huobi ziet grote uitstroom en geruchtenstroom op gang komen

Het is een roerige tijd voor de cryptobeurs Huobi, aangezien er dit afgelopen weekend een uitstroom van een verbijsterende $64 miljoen plaatsvond. Dit is een voortzetting van de gestage daling van de totale waarde die op de beurs vastzit (TVL), van $3 miljard een maand geleden tot $2,5 miljard, volgens gegevens van DeFiLlama.

Adam Cochran, een vooraanstaand financieel technologie (fintech) executive, angel investor, en bekende crypto Twitter-analist, heeft onlangs de alarmbellen doen rinkelen met een reeks uitspraken over de schijnbare financiële instabiliteit van Huobi. Hij meldde dat de wereldwijde crypto-gigant Binance de grootschalige verkoop van Tether (USDT), een toonaangevende stablecoin, had ingezet.

PayPal komt met eigen stablecoin, de PYUSD

PayPal komt met haar eigen stablecoin. Het Amerikaanse bedrijf deelt screenshots van de PayPal USD (PYUSD) token.

De stablecoin wordt uitgegeven door Paxos Trust Co. en volledig gedekt door dollar(equivalenten). In het persbericht schrijft PayPal dat de dollartokens gedekt zijn door deposito's in Amerikaanse dollars, kortlopende staatsobligaties en soortgelijke kasequivalenten.

De nieuwe cryptovaluta zal geleidelijk beschikbaar komen voor klanten in de VS. CEO Dan Schulman wil met PYUSD de dominantie van PayPal met digitale betalingen versterken. De aandelen van het betaalbedrijf daalden de afgelopen 12 maanden ruim 35% gedaald, waarmee het de zesde slechtst presterende op de Nasdaq 100-index is.

"De visie is dat dit in de loop van de tijd een onderdeel wordt van de algehele betalingsinfrastructuur", aldus Schulman.

Handelsvolume op cryptobeurzen op laagste punt in bijna drie jaar

Het handelsvolume van bitcoin op centrale beurzen blijft flink achter. Waar de koers van de grootste cryptocurrency dit jaar al met 75% steeg, is het handelsvolume in 2023 blijven dalen.

Dat is op te maken uit data van analysebedrijf Kaiko. Ze brengen de volumes van Binance, Huobi, OKx, Amerikaanse en Koreaanse exchanges in kaart, plus nog een groep van 17 andere grote beurzen.

Ze kijken daarbij enkel naar centrale exchanges, ook wel CEX's genoemd. Je kunt cryptovaluta ook op DeFi-platforms en Decentrale Exchanges (DEX's) uitwisselen.

Het gezamenlijke handelsvolume staat op het laagste punt sinds november 2020. Ter vergelijking: de koers van bitcoin stond toen nog onder de $18.000.

Goedemorgen Bitcoin: Grote uitstroom bij Huobi