Goedemorgen Bitcoin: handelsvolume op cryptobeurzen valt terug

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Wereldbank vindt bitcoinhub in Centraal-Afrikaanse Republiek onrealistisch en onuitvoerbaar

De Wereldbank ziet de bitcoin plannen van de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) niet zitten. Het land heeft eind april bitcoin als wettig betaalmiddel aangenomen. Deze week komt daar het plan voor een heuse bitcoin hub ‘Sango’ bovenop.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een verklaring tegenover persbureau Bloomberg zegt een woordvoerder van de Wereldbank dat ze deze ontwikkelingen niet gaan ondersteunen.

Handelsvolume bitcoin valt na explosieve stijging terug naar normale niveau 2022

Het dagelijkse handelsvolume op de bitcoin spotmarkt schoot recent als een raket de lucht in. Dat gaf eventjes hoop op wat verlichting voor de koers, maar inmiddels is het handelsvolume weer terug op het normale niveau voor 2022. De piek die we deze maand zagen valt echter in het niet bij de piek in het handelsvolume in mei 2021. Destijds kondigde het Tesla van Elon Musk aan geen bitcoin meer te accepteren als betaalmiddel vanwege klimatologische bedenkingen bij het mining proces.

Portugal: strengere maatregelen voor bitcoin bezitter afgewend

Bitcoin bezitters in Portugal kunnen voorlopig opgelucht ademhalen. Het land gaat niet morrelen aan de belastingvoordelen die bitcoin houders genieten.

Het parlement stemde tegen twee aparte voorstellen van de oppositie om bitcoin en andere crypto-activa te belasten. Deze voorstellen van de linkse partijen Bloco de Esquerda en Livre zijn verworpen tijdens de bespreking van de overheidsbegroting voor 2022. Dat meldt de zakenkrant ECO.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...