Goedemorgen Bitcoin: IMF doet onder 110.000 mensen onderzoek naar cryptovaluta

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Topbankier: ’10 procent van mijn vermogen zit in bitcoin’

Marcelo Claure, de voormalig CEO van het grote SoftBank Group Corp heeft momenteel 10 procent van zijn persoonlijke vermogen in bitcoin zitten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de voormalig topbankier, die als spreker aanwezig was tijdens Bitcoin 2022, is bitcoin de veiligste manier om je vermogen te beschermen.

“Het begint erop te lijken dat bitcoin één van de veiligste manieren is om ons vermogen te beschermen, maar nog belangrijker, het is waarschijnlijk de enige investering die bestaat vandaag waarbij de potentiële winsten zoveel groter zijn dan de potentiële verliezen.” Aldus Marcelo Claure tijdens Bitcoin 2022.

IMF peilt 110.000 mensen over gebruik cryptovaluta

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een onderzoek gedaan onder ruim 110.000 personen. Opmerkelijk genoeg ging de mondiale steekproef over cryptovaluta en niet over fiatgeld.

De titel van het rapport is “Crypto, Corruption, and Capital Controls: Cross-Country Correlations”. Wat blijkt? Mensen die in corrupte landen wonen, hebben meer kans om cryptocurrency’s te gebruiken dan hen die hier geen last van hebben.

“We vinden dat het gebruik van crypto-activa significant en positief wordt geassocieerd met een hogere perceptie van corruptie en intensievere kapitaalcontroles”

Nasdaq enquête: 72% van financieel adviseurs zou meer investeren bij bitcoin spot ETF

Uit een recente enquête van techbeurs Nasdaq blijkt dat veel financieel adviseurs wachten op meer duidelijkheid rondom bitcoin (BTC). Die duidelijkheid moet komen uit meer regels en meer positieve signalen uit de markt.

Een van die signalen zou de goedkeuring zijn van een nieuw soort bitcoinfonds: een exchange-traded fund (ETF) met bitcoin als onderpand. Momenteel zijn de ETF’s (of indexfondsen) alleen op de Amerikaanse markt op basis van futures. 72% van de financieel adviseurs zou meer geld steken in bitcoin en crypto als er een spotmarkt ETF komt.