Nasdaq enquête: 72% van financieel adviseurs zou meer investeren bij bitcoin spot ETF

Uit een recente enquête van techbeurs Nasdaq blijkt dat veel financieel adviseurs wachten op meer duidelijkheid rondom bitcoin (BTC). Die duidelijkheid moet komen uit meer regels en meer positieve signalen uit de markt.

Een van die signalen zou de goedkeuring zijn van een nieuw soort bitcoinfonds: een exchange-traded fund (ETF) met bitcoin als onderpand. Momenteel zijn de ETF’s (of indexfondsen) alleen op de Amerikaanse markt op basis van futures. 72% van de financieel adviseurs zou meer geld steken in bitcoin en crypto als er een spotmarkt ETF komt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nasdaq stuurde een reeks aan vragen naar 500 adviseurs.

Weinig vertrouwen

Men lijkt dus actief de beslissingen rondom bitcoin ETF’s in de gaten te houden. De financieel adviseurs lijken echter weinig vertrouwen te hebben in een positieve uitkomst in 2022. Slechts 38% van de ondervraagden verwacht dat de Securities and Exchange Commission (SEC) op korte termijn een bitcoin ETF goedkeurt.

Tot nu toe zijn er al tientallen aanvragen voor een bitcoin spotmarkt ETF afgewezen door de toezichthouders.

Nasdaq: “De overgrote meerderheid van de adviseurs die we hebben ondervraagd, is van plan om te beginnen met het investerein in crypto of om hun bestaande allocatie in crypto te vergroten. Terwijl de vraag blijft stijgen, zullen adviseurs op zoek gaan naar een institutionele oplossing voor de crypto-vraag die nu naar voren komen in gesprek met klanten.”

In dit kleine onderzoek komt naar voren dat er duidelijk interesse is. Maar lang niet elk bedrijf wil of kan even bitcoin kopen en dat veilig opslaan. Men heeft te maken met lokale regels. Ook moet je weten wat je doet en/of daar de juiste mensen voor vinden. Het is een nieuwe techniek.

Grote (oude) geldmanagers mogen vaak volgens de lokale regels niet direct bitcoin kopen. Zij zijn afhankelijk van financiële producten zoals ETF’s of aandelen in bitcoinbedrijven.

Meer blootstelling

Geen een van de 500 adviseurs wilde zijn of haar positie verkleinen in de industrie. 86% gaf aan hun allocatie zelfs te willen verhogen. Weinig adviseurs richten zich op bitcoin of andere individuele projecten. Zij zij op zoek naar blootstelling via fondsen, aandelen en andere financiële producten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETFNasdaqSEC

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...