Goedemorgen Bitcoin: Inflatie in Nederland fors hoger dan Europees gemiddelde

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Mogelijk miljoenen aan crypto van oligarchen gevonden

Een on-chain onderzoeksbureau zegt een wallet te hebben gevonden die toebehoort aan een aantal Russische oligarchen die op de sanctielijst staan. Het laat zien dat cryptovaluta niet de beste manier zijn om sancties te ontlopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf Elliptic heeft een wallet bij de relevante autoriteiten aangegeven met daarin cryptovaluta van Russische personen die op de sanctielijst staan. Naar verluidt bevat de wallet “aanzienlijke posities” die miljoenen dollars waard zijn.

Amerikaans congreslid wil opheldering van SEC over bitcoinbeleid

Amerikaans congreslid Tom Emmer, die bekendstaat om zijn positieve standpunten ten opzichte van bitcoin, heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) gevraagd om opheldering over de manier waarop ze cryptobedrijven om informatie vragen.

In een brief die door zeven andere collega's van Emmer is ondertekend, vraagt de politicus om duidelijkheid van de financiële toezichthouder. Volgens Emmer zijn de informatieverzoeken in veel gevallen overbodig, voelen ze niet geheel vrijwillig en houden ze innovatie tegen.

Inflatie in Nederland fors hoger dan Europees gemiddelde

De inflatie in Nederland is vastgesteld op 7,3% voor de maand februari. Dat blijkt uit een nieuwe berekening van Eurostat, het statisch bureau van de Europese Unie.

De inflatie in Europa is gemiddeld 5,9% voor de maand februari. In januari was er nog sprake van een stijging van 5,1% ten opzichte van 12 maanden eerder.

In Nederland ligt het inflatiecijfer zelfs op 7,3% voor februari. De prijzen van goederen en diensten zijn in ons land dus harder gestegen dan in de meeste andere landen.