Goedemorgen Bitcoin: Inflatie in Nederland is 9,6%

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘India wil 28% belasting op bitcoin transacties’

India overweegt een belasting van 28% op crypto transacties, zo meldt nieuwszender CNBC-TV18. Het is een voorstel van de Indiase Goods and Services Tax (GST) Council, een adviesorgaan voor de Indiase overheid met betrekking tot belastingzaken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De nieuwszender baseert zich op enkele bronnen, waarvan een bron zegt. ‘Het voorstel is om binnenkort 28 procent btw te heffen op diensten en alle activiteiten met betrekking tot cryptovaluta’. Nog een speciale commissie buigt zich over het plan, wat dus nog niet in kannen en kruiken is.

Inflatie in Nederland blijft hoog: +9,6%

De inflatie in Nederland blijft hoog. In april waren de goederen en diensten in het inflatiemandje 9,6% duurder dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) gisterenochtend.

De inflatie lijkt een plateau te hebben gevonden, want in maart was deze nog 9,7%. Met name de prijzen van energie, brandstoffen en voedsel zijn een stuk hoger dan vorig jaar.

Bitcoin $282 miljard kleiner sinds begin 2022

Bitcoin als assetklasse is ruim 280 miljard dollar kleiner geworden sinds het begin van dit jaar. Dit terwijl er nu ook meer bitcoin in omloop zijn.

De grootste cryptomunt op de markt nu een marktkapitalisatie van 602 miljard dollar. Op 1 januari 2022 was dit nog ~884 miljard dollar. Met andere woorden, de assetklasse is qua waarde met 32% afgenomen, in dollars weliswaar.