Goedemorgen Bitcoin: inflatie in Nederland naar 6,4%

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘BlackRock gaat bitcoin verkopen’

De grootste assetmanager van de wereld, BlackRock, is zich aan het voorbereiden op het aanbieden van handel in bitcoin en andere cryptovaluta. Althans, volgens een aantal bronnen die van de plannen afweten. Het bedrijf heeft $10 biljoen aan belegd vermogen of assets under management (AUM).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Klanten zouden via een zelfontwikkeld investeringsplatform kunnen gaan handelen. Naar het schijnt is een werkgroep bezig met voorbereidingen, schrijft CoinDesk.

Inflatie in Nederland stijgt naar 6,4%, vooral voedsel en energie duurder

De inflatie in Nederland is vastgesteld op 6,4% voor januari 2022, zo meldt het Centraal Bureau van de Statistiek.

Maar: wordt de Europese meetmethode toegepast, dan valt deze hoger uit voor Nederland: 7,6% voor januari 2022 ten opzichte van 12 maanden eerder.

De inflatie ligt op het hoogste niveau sinds juni 1982. De gemiddelde energieprijs ligt 90 procent hoger dan in januari 2021. Ook de prijzen van bijvoorbeeld brood en kaas liggen ruim 4 procent hoger dan 12 maanden geleden.

Binance koopt voor $200 miljoen aandelen in Forbes

Binance koopt een aandeel van $200 miljoen in zakenblod Forbes. Binance startte in 2017 als cryptobeurs en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste handelsplatform in de industrie. Naast allerlei financiële producten is Binance ook bezig met andere strategische overnames. Dat meldt CNBC.

Het geld moet Forbes helpen om een beursgang voor elkaar te krijgen. De investering is vanuit Binance een stap naar de mainstream media.