Goedemorgen Bitcoin: inflatie in VS naar 8,5%

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Inflatiecijfer VS 8,5%, hoogste sinds december 1981

De inflatie in Amerika is in maart met 8,5% gestegen ten opzichte van maart 2021. Dat maakt het ministerie van Arbeid bekend, die een update geeft van de zogenaamde consumentenprijsindex (CPI).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is hoogste stijging sinds december 1981, ruim veertig jaar geleden. De CPI is een mandje van prijzen van producten en diensten zoals voedsel, energie maar ook huisvesting.

De stijging is grotendeels toe te schrijven aan deze categorieën. De regering Biden bracht gisteren al signalen naar buiten dat het niet
mee zal vallen. Er wordt gewezen naar Rusland.

Handelsvolume in India zakt 70% na invoeren nieuwe belastingregel

Regulation kills innovation. Bitcoinbeurzen in India lijken beurzen de dupe te worden van een belastingregel die per 1 april in werking is getreden. Houders van crypto’s moeten namelijk 30% belasting over hun cryptovermogen aftikken.

Dat leidt tot een fors zakkende handelsvolumes in deze markt, zo blijkt uit cijfers van blockchainbedrijf Crebaco. De afgelopen tien dagen is het handelsvolume met 70% gedaald.

Als voorbeeld: het handelsvolume op WazirX daalde van $47,8 miljoen op 1 april naar $13,2 miljoen op 10 april. Alle andere beurzen kampen ook met dalingen.

Bedrijf achter stablecoin USDC haalt $400 miljoen op

Cryptobedrijf Circle Internet Financial heeft $400 miljoen aan investeringen opgehaald. Naar verluidt krijgt het bedrijf achter stablecoins USDC steun uit de hoek van onder andere BlackRock, Fidelity, Marshall Wace LLP en Fin Capital.

Circle is momenteel de grootste uitdager van Tether. USDT van Tether is momenteel nog de grootste stablecoin in de cryptomarkt, met een marktkapitalisatie van ruim $82 miljard. De waarde van alle USD Coins bij elkaar komt neer op $50 miljard.