Goedemorgen Bitcoin: inflatie in VS naar record sinds 1982

Goedemorgen Bitcoin: inflatie in VS naar record sinds 1982

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Record uit 1982 sneuvelt: inflatie van dollar schiet naar 6,8%

Gisteren zijn de nieuwe inflatiecijfers uit de Verenigde Staten bekend gemaakt. De geldontwaarding van de Amerikaanse dollar is maar liefst gestegen naar 6,8%! Het hoogste percentage in bijna 40 jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"The all items index rose 6.8 percent for the 12 months ending October, the largest 12-month increase since the period ending June 1982."

Daarmee is het nu dus alweer (bijna) 40 jaar (!) geleden dat de inflatie zo hoog was. De inflatie wordt berekend met een mandje goederen, producten en diensten. Volgens deze cijfers is bijvoorbeeld de energie-index met 33,3% gestegen. De voedsel-index steeg met 6,1%.

Coinbase gaat samenwerken met Ledger hardware wallets

De grote Amerikaanse beurs Coinbase gaat Ledger hardware wallets integreren in hun platformen. De samenwerking moet er voor zorgen dat gebruikers gemakkelijker en sneller hun bitcoin op kunnen slaan.

De samenwerking begint in 2022. Een Coinbase Wallet browser extensie moet de eerste stap worden in dit nieuwe samenwerkingsverband. Met die extensie kunnen gebruikers hun Ledger wallet verbinden. Op de lange termijn moeten handelaren ook via de mobiele app van Coinbase gebruik kunnen maken van hun Ledger wallet.

WisdomTree past Bitcoin ETF aanvraag aan en benoemt Amerikaanse bank als beheerder

De in New York gevestigde asset-manager WisdomTree heeft zijn aanvraag voor een Bitcoin ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangepast en een Amerikaanse bank als beheerder van de fondsen benoemd.

In een aanpassing op afgelopen woensdag heeft WisdomTree de Amerikaanse bank National Association benoemd als de beheerder voor de aandelen van het bitcoin fonds. Het gaat om een aanpassing op de aanvraag die op 11 maart van dit jaar door WisdomTree is ingediend.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties