Goedemorgen Bitcoin: inflatie Verenigde Staten naar 8,3%

Goedemorgen Bitcoin: inflatie Verenigde Staten naar 8,3%

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Coinbase deelt slechte kwartaalcijfers, aandeel daalt ruim 75% sinds lancering

Coinbase deelt eerste slechte kwartaalcijfers van 2022. Het handelsvolume op de grote Amerikaanse cryptobeurs daalde met 44% in vergelijking met het vierde kwartaal in 2021. Ook de aandelenkoers (COIN) zit in een flinke dip.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase is het eerste bitcoinbedrijf in haar soort dat naar de Amerikaanse beurs ging met hun aandelen. Groot nieuws in 2021, en een mooi moment voor investeerders om wat uit te cashen. Sinds de notering aan de Nasdaq is het aandeel echter met 78% (!) gedaald. Op het moment van schrijven kost een aandeel COIN nog geen 73 dollar.

Bitcoin keldert naar $29.000, inflatiecijfer in VS 8,3%

De koers van bitcoin daalde gisteren tot onder de $29.100, vlak nadat Amerika de inflatiecijfers bekend maakte.

Om half drie in de middag (Nederlandse tijd) deelde het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend dat de CPI van de dollar in de Verenigde Staten voor het afgelopen jaar 8,3% was. Dit percentage geeft de zogenoemde consumentenprijsindex weer.

Anders gezegd: goederen en diensten zijn ten opzichte van een jaar geleden ruim 8% duurder geworden. Op datzelfde moment kelderde de koers van bitcoin verder.

SEC-voorzitter Gensler wil marktmanipulatie door cryptobeurzen uitbannen

Gary Gensler, voorzitter van de Securities & Exchange Commission, maakt zich ernstige zorgen over marktmanipulatie door cryptobeurzen. Hij vermoedt dat sommige beurzen op de cryptomarkt 'de regels niet naleven en tegen hun klanten aan het handelen zijn'. Dat zegt de baas van de Amerikaanse beurswaakhond in een interview met persbureau Bloomberg.

In het gesprek laat hij weten dat cryptoassets zoals bitcoin onder de bevoegdheid van de SEC vallen. Deze toezichthouder moet ervoor zorgen dat particulieren niet te risicovolle beleggingsbesluiten nemen door bijvoorbeeld waarschuwingen uit te doen. Hij ziet dat niet elke beurs of broker die deze assets aanbiedt aan Amerikanen, bij de SEC een licentie heeft.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties