Goedemorgen Bitcoin: Iran neemt ruim 9.000 mining rigs in beslag

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Hodlers halen 280.000 bitcoin bij beurzen weg

Beleggers hebben sinds juni een groot aantal bitcoin bij beurzen weggehaald. In de maanden juni, juli en augustus tot nu toe gaat het om 280.000 bitcoin. Dat is omgerekend 5,88 miljard dollar tegen de huidige marktprijs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is het Noorse onderzoeksbedrijf Arcane die met de cijfers op de proppen komt. Ze hebben opgeteld wat er aan bitcoin uit exchange wallets naar externe wallets is gevloeid. In de maanden mei en juni is de markt scherp gecorrigeerd. Beleggers halen er blijkbaar vertrouwen uit om hun bitcoin in eigen beheer te houden, ook omdat het aantal regels omtrent bitcoinbezit alleen maar toeneemt.

Iran neemt ruim 9.000 bitcoin mining rigs in beslag

Iran heeft de afgelopen vijf maanden meer dan 9.400 crypto mining rigs in beslag genomen. Het land had afgelopen maanden te kampen met stroomuitval. De lokale autoriteiten gaven de schuld hiervan aan bitcoin miners.

De mining faciliteiten werden verspreid over de hele hoofdstad ontdekt, zo vertelt Kambiz Nazerian, hoofd van Teheran Electricity Distribution Company.

Het grootste deel van de 9.400 rigs komen van een grote vangst in juni, toen de Iraanse politie een illegale mining farm ontdekte. Daar namen ze 7.000 ASIC's in beslag nam. Het is de grootste inbeslagname van bitcoin miners in het land tot nu. In de afgelopen jaren hebben autoriteiten wel vaker bitcoin miners in beslag genomen.

Cryptohandelaar maakt $25.000 winst door tegen nieuwshost Jim Cramer te handelen

Een cryptohandelaar heeft flinke winst gemaakt door te handelen op de uitspraken van de bekende CNBC-host Jim Cramer, bekend van de show 'Mad Money'.

Cramer heeft inmiddels een reputatie hoog te houden in de cryptocommunity: zijn calls komen vaak níet uit. Pseudonieme handelaren op cryptotwitter spelen dan handig in op die meme. Het Twitteraccount Algod kreeg de lachers op zijn hand toen hij zijn portfolio deelde op het sociale platform.

Toen Jim Cramer een bearish tweet de wereld instuurde over de slechte vooruitzichten voor de Nasdaq, heeft Algod een long positie geopend op zijn handelsaccount. Daarmee speculeert hij dus op een hogere koers van bitcoin in de toekomst.

Hij noemt het zijn 'inverse' Cramer handelsaccount, waarom hij $50.000 had gezet. Uiteindelijk heeft hij ruim $25.000 verdiend door de juiste koers voor in dit geval ether te gokken. De "Inverse Cramer" is inmiddels een meme geworden onder cryptohandelaren op Twitter.