Cryptohandelaar maakt $25.000 winst door tegen nieuwshost Jim Cramer te handelen

Een cryptohandelaar heeft flinke winst gemaakt door te handelen op de uitspraken van de bekende CNBC-host Jim Cramer, bekend van de show 'Mad Money'.

Cramer heeft inmiddels een reputatie hoog te houden in de cryptocommunity: zijn calls komen vaak níet uit. Pseudonieme handelaren op cryptotwitter spelen dan handig in op die meme. Het Twitteraccount Algod kreeg de lachers op zijn hand toen hij zijn portfolio deelde op het sociale platform.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Algod dankt zijn reputatie aan onder meer het enigszins voorspellen van de val van Terra Luna, de verdampte stablecoin van Do Kwon en consorten.

Toen Jim Cramer een bearish tweet de wereld instuurde over de slechte vooruitzichten voor de Nasdaq, heeft Algod een long positie geopend op zijn handelsaccount. Daarmee speculeert hij dus op een hogere koers van bitcoin in de toekomst.

Hij noemt het zijn 'inverse' Cramer handelsaccount, waarom hij $50.000 had gezet. Uiteindelijk heeft hij ruim $25.000 verdiend door de juiste koers voor in dit geval ether te gokken. De "Inverse Cramer" is inmiddels een meme geworden onder cryptohandelaren op Twitter.

Er is ook een Inverse Cramer ETF Twitter-account met meer dan 84.900 volgers, die het tegenovergestelde handelt als Jim Cramer.

AIgod is bekend geworden in de cryptowereld na een weddenschap van $ 1 miljoen tussen hem en Terraform Labs CEO Do Kwon, waarin AIgod beweerde dat in een jaar de prijs van Terra's LUNA-token onder de huidige prijs van $88 zou dalen vanaf 14 maart 2022. Minder dan twee maanden later daalde Luna van het hoogste punt ooit van meer dan $120 naar slechts $ 0,84.

Speculeren met een hefboom op cryptocurrency's is zeer risicovol en wordt ook niet aangeraden om te doen. Bitcoin en met name kleinere munten zijn zéér volatiel.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...