Goedemorgen Bitcoin: je kunt bij Coinbase tot $1 miljoen lenen met BTC als onderpand

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Coinbase biedt lening van $1 miljoen aan met bitcoin als onderpand

Amerikaanse klanten van Coinbase kunnen tot 1 miljoen dollar lenen met bitcoin als onderpand. Klanten betalen 8% rente per jaar en er is geen kredietcontrole.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit soort diensten zijn interessant voor mensen die dollars nodig hebben, maar niet direct hun bitcoin willen verkopen. Kleinere leningen zijn ook mogelijk. Dat komt overigens niet zonder risico. Je bitcoin ergens opslaan bij een ander komt niet zonder risico.

Tegelijkertijd speelt dit wel in op het feit dat veel mensen hun bitcoin graag vasthouden en niet zo snel willen verkopen. Ook kan een constructie als dit bepaalde belastingvoordelen bieden.

Burgemeester van Miami wil volgende salaris 100% in bitcoin

De burgemeester van Miami wil zijn volgende salaris uitbetaald krijgen in bitcoin. Francis Suarez vraag via Twitter om hulp om het ‘100% in bitcoin’ te ontvangen.

Het gaat waarschijnlijk om een relatief klein bedrag. Het salaris voor de burgemeester ligt op $97.000 per jaar.

Google investeert $1 miljard in CME, de beurs biedt ook bitcoin futures

Google investeert $1 miljard in de futuresbeurs CME Group. Onderdeel van de deal is dat CME hun handelssystemen bij Google gaat hosten.

CME biedt tal van futures aan, waaronder ook bitcoin futures. De nieuwste bitcoinfondsen in Amerika zijn gebaseerd op de futures op dit platform.

CME is met ruim $79 miljard aan marktkapitalisatie de grootste beursoperator. Naast bitcoin futures biedt het platform ook de grootste markten handelsopties, denk aan de oliemarkt of goud futures.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!