Goedemorgen Bitcoin: ‘Klachten over vastgelopen euro-transacties bij Binance’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Chinese economie zwak en centrale bank grijpt in, maar is het genoeg?

De Chinese economie zit gigantisch in de problemen door het instorten van de lokale vastgoedmarkt, waardoor enkele grote partijen (o.a. Evergrande) mogelijk het hoofd niet boven water kunnen houden. Nu grijpt de Chinese centrale bank in door de rente op staatsobligaties met een looptijd van 1 jaar te verlagen, maar verrassend genoeg deden ze niets met de vijfjaarsrente.

Overigens gaat het niet om een extreme renteverlaging van de Chinese centrale bank. Ze verlaagden namelijk de eenjaarsrente met 0,1 procent van 3,55 naar 3,45 procent. De meeste analisten hadden een verlaging van 0,15 procent verwacht.

Volgende beurs verscherpt KYC-regels

In navolging van veranderende wereldwijde regelgevingsrichtlijnen introduceert Bitget, een in Seychellen gevestigde cryptocurrency derivatenbeurs, vanaf september 2023 nieuwe Know Your Customer (KYC) eisen voor haar gebruikers.

Bitget stelt dat de vernieuwde eisen ingevoerd worden om gebruikersrechten en belangen te waarborgen en een veilige handelsomgeving voor cryptocurrency te vormen. Hierbij willen ze tegelijkertijd voldoen aan de aanbevelingen van verschillende internationale toezichthouders.

Nieuw geregistreerde gebruikers moeten vanaf september het niveau 1 KYC-verificatieproces voltooien om toegang te krijgen tot diverse diensten van Bitget, waaronder het storten en verhandelen van cryptocurrencies.

Gebruikers die zich vóór 1 september bij het platform hebben aangemeld, moeten voor 1 oktober 2023 hun KYC-verificatie afronden. Zij die dit proces in september niet voltooien, kunnen nog wel storten, opnemen en handelen. Vanaf oktober worden hun activiteiten echter beperkt.

Gerucht: Klacht over vastgelopen euro-transacties bij Binance

Binance, een grote cryptocurrency exchange, heeft naar verluidt problemen met fiat-opnames in Europa vanwege problemen met de Single Euro Payments Area (SEPA) overboekingen. Volgens een inmiddels verwijderde klantenservice bericht heeft de beurs euro-opnames en -stortingen via SEPA tijdelijk opgeschort. De SEPA stortings- en opnamedienst gaat volgens de laatste officiële communicatie door tot 25 september.

Het bericht, dat op 20 augustus op X (voorheen Twitter) werd geplaatst, vermeldde dat Binance momenteel geen specifiek tijdsbestek heeft voor het herstellen van SEPA-transfers. De reden hiervoor is dat hun betalingsprovider deze transacties niet langer kan ondersteunen. Binance erkende het ongemak en gaf aan actief te werken aan een oplossing.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...