Gerucht: Klacht over vastgelopen euro-transacties bij Binance

Binance, een grote cryptocurrency exchange, heeft naar verluidt problemen met fiat-opnames in Europa vanwege problemen met de Single Euro Payments Area (SEPA) overboekingen. Volgens een inmiddels verwijderde klantenservice bericht heeft de beurs euro-opnames en -stortingen via SEPA tijdelijk opgeschort. De SEPA stortings- en opnamedienst gaat volgens de laatste officiële communicatie door tot 25 september.

Het bericht, dat op 20 augustus op X (voorheen Twitter) werd geplaatst, vermeldde dat Binance momenteel geen specifiek tijdsbestek heeft voor het herstellen van SEPA-transfers. De reden hiervoor is dat hun betalingsprovider deze transacties niet langer kan ondersteunen. Binance erkende het ongemak en gaf aan actief te werken aan een oplossing.

Deze aankondiging was een reactie op een klacht van een vermeende Binance-gebruiker in Europa. Deze persoon claimde enkele dagen geleden een "groot bedrag in EUR op Binance" te hebben gekocht en kon het geld niet opnemen naar hun bankrekening of het verkopen op Binance vanwege de sluiting van hun Paysafe-account. De gebruiker was uiteraard niet blij met het verloop van deze zaak.

Enkele maanden eerder had Binance zijn gebruikers al geïnformeerd dat hun huidige euro-bankingpartner, Paysafe Payment Solutions, zou stoppen met het ondersteunen van de crypto-beurs. Hierdoor zouden gebruikers mogelijk hun bankgegevens moeten bijwerken en nieuwe voorwaarden moeten accepteren om gebruik te blijven maken van SEPA-diensten.

Het is niet de eerste keer dat Binance te maken heeft met opnameproblemen in Europa. In mei onderbrak Binance de Bitcoin-opnames vanwege een grote achterstand van in behandeling zijnde opnames. Dit gebeurde een dag nadat Binance te maken kreeg met een opnamestoring te midden van een druk bitcoin netwerk, waarbij meer dan 400.000 transacties in de wacht stonden.

Lees meer over:
BinanceEuropaNederland

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...