Goedemorgen Bitcoin: Klanten grootste bank Hong Kong kunnen in bitcoin investeren

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Franse miljardenbank start met bitcoin custody

Een vermogensbeheerder met 2.100 miljard euro op de balans registreert zich voor een licentie voor crypto-opslag in Frankrijk. Het gaat om één van de grootste assetmanagers van Europa die van de financiële marktregulator Autorité des Marchés Financiers (AMF) een PSAN-vergunning heeft ontvangen om de private keys van cryptomunten te bewaren.

Het gaat om de CACEIS Bank, de bankafdeling van de CACEIS-groep in Frankrijk, eigendom van de bankkolossen Credit Agricole en Santander. In een persbericht zegt CACEIS dit erover:

“De PSAN-status stelt CACEIS Bank in staat om digitale activa-bewaardiensten aan te bieden aan derden en in te spelen op de groeiende vraag van beleggingsfondsen en institutionele investeerders. Het is de eerste mijlpaal in de ontwikkeling van een innovatief aanbod voor het bewaren van digitale activa met hetzelfde beveiligingsniveau als traditionele activa.”

Update: Binance reageert op negatief nieuws uit België

Update: Een woordvoerder van Binance reageert op uitlatingen van de Belgische toezichthouder voor financiële markten.

“We zijn teleurgesteld te vernemen dat de FSMA tot deze beslissing is gekomen ondanks onze lopende gesprekken. We zijn de details van hun mededeling aan het bekijken en zullen blijven samenwerken met toezichthouders in België en over de hele wereld in overeenstemming met onze verplichtingen.”

Origineel bericht: Binance, een grote speler in de wereld van cryptocurrency, zit in de problemen in België. De Financial Services and Markets Authority (FSMA), een Belgische toezichthouder, heeft een bevel uitgevaardigd. Binance moet onmiddellijk stoppen met het bedienen van Belgische klanten​​.

Klanten grootste bank Hong Kong kunnen in bitcoin investeren

Klanten van HSBC Hong Kong kunnen nu bitcoin en ether ETF’s verhandelen.

Een ETF staat voor een exchange traded fund. Het is een manier om op een makkelijke manier blootstelling te krijgen aan bitcoin, zonder dat je zelf de private key in handen hebt. De ETF is genoteerd aan de beurs van Hong Kong.

HSBC is de grootste bank in Hong Kong. Op screenshots die rond gaan is te zien dat je in bitcoin kunt investeren vanaf je bankrekening.