Goedemorgen Bitcoin: klantgegevens gestolen bij LiteBit

Goedemorgen! De prijs van één bitcoin (BTC) is 18,835.82USD. We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

5 vragen aan LiteBit over hack: $350.000 aan Bitcoin losgeld geëist

De Nederlandse broker LiteBit is getroffen door een hack. Buitenstaanders verkregen toegang tot gegevens van hun klanten. De vermoedelijke aanvallers eisen 7 bitcoin als losgeld, omgerekend ~210.000 euro. Het gaat om oude klantendata, die vóór december 2019 zijn geregistreerd door het bedrijf.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Financiële dienstverleners moeten in Nederland veel gegevens van hun klanten opslaan. Dat doen ze voor hun eigen administratie, maar ook om aan de landelijke regels te voldoen. Er vinden jaarlijkse meerdere grote datalekken plaats, gegevens van klanten komen op straat te liggen. Vier vragen aan LiteBit over dit ongelukkige voorval

Minder liquiditeit op Bitcoin beurzen: aantal BTC op laagste punt in 3 jaar

De interesse in bitcoin groeit gestaag. Beurzen bereiken nieuwe recordvolumes in dollars, maar er is iets opmerkelijks aan de hand. Er staat steeds minder BTC bij beurzen.

Het aantal bitcoin bij beurzen staat op het laagste punt in 3 jaar. Sinds de start van 2021 wordt er steeds meer geld opgenomen volgens data van Glassnode.

Ruim 136 miljard euro aan Bitcoin (BTC) staat al zeven jaar stil

Een aanzienlijk deel van alle Bitcoin die er nu in omloop is, is al meer dan zeven jaar niet verplaatst. Een indicator van analysebedrijf Glassnode laat zien dat er meer dan drie miljoen Bitcoin ligt te slapen.

De data is afkomstig uit de populaire indicator genaamd ‘HODL Wave’. Deze indicator houdt de tijdsperiode tussen transacties bij. Het laat simpel gezegd zien hoe lang een bepaalde munt wordt vastgehouden voordat deze wordt verplaatst.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...