Goedemorgen Bitcoin: Ledger stelt discutabele nieuwe feature uit

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Brekend: Litebit stopt, klanten kunnen naar Bitvavo

Cryptoplatform LiteBit beëindigt als gevolg van marktontwikkelingen alle activiteiten en biedt klanten de mogelijkheid om hun bitcoin en andere crypto’s over te zetten naar Bitvavo. Dat meldt de broker uit Rotterdam in een persbericht.

Klanten worden actief geïnformeerd en worden ondersteund tijdens het overdrachtsproces. LiteBit bouwt de organisatie de komende maanden af. Medewerkers krijgen begeleiding naar een volgende stap.In het persbericht draagt het bedrijf een aantal redenen aan waarom ze stoppen: “In de huidige markt echter, vormen de toenemende kosten voor compliance, de verwachte daling van vergoedingen als gevolg van toenemende concurrentie, en het ontbreken van een wereldwijd gelijk speelveld, grote uitdagingen voor het bestaansrecht van LiteBit op de lange termijn”.

Ze adviseren klanten om over te stappen naarBitvavo, de marktleider in Nederland.

Arthur van Lier (LiteBit): “Er komt een shake-out van cryptobedrijven in Nederland aan”

Het Nederlandse cryptobedrijf LiteBit maakte gisteren bekend te gaan stoppen met hun activiteiten. De toenemende concurrentie, tegenvallende handelsvolumes en steeds meer regels doen de broker uit Rotterdam met ruim 200.000 klanten de das om. We nemen met operationeel directeur Arthur van Lier de laatste stand van zaken door. Lees bij bitcoinmagazine.nl het exclusieve interview.

Hardware wallet Ledger stelt discutabele nieuwe feature uit

Na harde kritiek uit de community besluit Ledger nu om de lancering van de nieuwe Recovery feature tijdelijk uit te stellen.

Vorige week zorgde deze nieuwe functie voor de Nano X hardware wallets van Ledger voor veel onrust. Met Ledger Recovery zou de versleutelde versie van de private key van klanten voor $9,99 per maand op servers van drie bedrijven kunnen worden bewaard. Hiervoor gebruikte Ledger de Shamir Secret Sharing scheme.

Het viel niet in goede aarde in de community. Is het nog wel cold storage als je (optioneel) je seeds opgedeeld op online servers zet?

In een brief aan haar gebruikers schrijft CEO Pascal Gauthier dat het bedrijf de nieuwe functie (nog) niet zal introduceren voordat de code ervoor is vrijgegeven. Het bedrijf plant ook een Twitter Spaces in om alles te bespreken.