Goedemorgen Bitcoin: Lep op voor nieuwe Ledger-oplichting

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Opgelet: Nieuwe Ledger-oplichting gaat weer rond

Nederlandse bitcoin community, wees gewaarschuwd! Er gaan weer oplichting mailtjes rond die proberen van cryptobezitters geld af te troggelen.

Sinds de hack van hardware wallet maker Ledger in 2020 liggen er persoonlijke gegevens van veel Nederlanders op straat. Scammers maken hier handig gebruik van.

Gisteren (dinsdag, red.) ontving ook de redactie een e-mail, eentje in het Nederlands nog wel. Het proclameert een “Tijdelijke opschorting van uw Ledger Wallet” en roept lezers vervolgens op om een Two-Factor Authentication (2FA) in te stellen door op een knop te klikken.

Doe dit dus niet! Als je deze mail krijgt, trap er niet in.

De e-mail is afkomstig van een malafide domein en Ledger zelf zou nooit dit soort berichten uitsturen. Sterker nog: de hardware wallet beschikt niet eens over een 2FA-functie waarmee ze eventuele klantenfondsen zouden kunnen afschermen.

Goedemorgen Bitcoin: Lep op voor nieuwe Ledger-oplichting

FOMC: Renteverhoging van 25 basispunten

De Federal Open Market Committee (FOMC) heeft aangekondigd dat de rente zal worden verhoogd met 25 basispunten. Dit besluit komt na overwegingen door de twaalf leden tellende commissie, gezien de economische omstandigheden en indicatoren.

De renteverhoging, die is bevestigd tijdens de laatste FOMC-meeting, komt als reactie op de huidige economische situatie. Het besluit van de FOMC om de rente met 25 basispunten te verhogen, weerspiegelt hun streven om de economie te stabiliseren en oververhitting te voorkomen. Een verhoging van de rente moet helpen om de inflatie onder controle te houden door de leenkosten te verhogen en zo de bestedingen en investeringen te beperken.

Voorafgaand aan de bijeenkomst, was de consensus onder economen en marktanalisten een voorspelde renteverhoging van 25 basispunten. De daadwerkelijke verhoging van __ basispunten komt dus (verwacht/onverwacht). Het verschil tussen de verwachte en de uiteindelijke renteverhoging illustreert de dynamische aard van het economisch landschap.

Binance stopt aanvraag in Duitsland

Binance, een van de grootste cryptocurrency beurzen ter wereld, heeft haar aanvraag voor een licentie bij de Duitse financiële toezichthouder BaFin ingetrokken. Deze ontwikkeling markeert de meest recente stap in een reeks van regulatoire bewegingen binnen Europa.

Een woordvoerder van Binance bevestigde de intrekking en gaf aan dat de beslissing proactief was. “Gezien de significante veranderingen in de wereldwijde markt en de regulering, hebben we besloten onze aanvraag bij BaFin in te trekken. We zijn nog steeds van plan om een passende licentie in Duitsland aan te vragen, maar we vinden het essentieel dat onze indiening deze veranderingen accuraat reflecteert.”

Dat zegt de woordvoerder tegenover The Block.