FOMC: Renteverhoging van 25 basispunten

De Federal Open Market Committee (FOMC) heeft aangekondigd dat de rente zal worden verhoogd met 25 basispunten. Dit besluit komt na overwegingen door de twaalf leden tellende commissie, gezien de economische omstandigheden en indicatoren.

De renteverhoging, die is bevestigd tijdens de laatste FOMC-meeting, komt als reactie op de huidige economische situatie. Het besluit van de FOMC om de rente met 25 basispunten te verhogen, weerspiegelt hun streven om de economie te stabiliseren en oververhitting te voorkomen. Een verhoging van de rente moet helpen om de inflatie onder controle te houden door de leenkosten te verhogen en zo de bestedingen en investeringen te beperken.

Voorafgaand aan de bijeenkomst, was de consensus onder economen en marktanalisten een voorspelde renteverhoging van 25 basispunten. De daadwerkelijke verhoging van __ basispunten komt dus (verwacht/onverwacht). Het verschil tussen de verwachte en de uiteindelijke renteverhoging illustreert de dynamische aard van het economisch landschap.

Het effect van deze renteverhoging zal de komende maanden zichtbaar worden in zowel de Amerikaanse economie als de wereldwijde financiële markten. Met name de effecten op de koers van de dollar, de beursindices en de langetermijnrente worden beïnvloed door deze beslissingen. Tegelijkertijd zijn dit mindere maatregelen dan eerder, toen de rente met meer basispunten werd verhoogd.

Invloed op bitcoin

Het besluit van de Federal Open Market Committee om de rente te verhogen kan verschillende gevolgen hebben voor de bitcoin-markt. Bitcoin wordt door sommige beleggers beschouwd als een ‘store of value’ of hedge tegen inflatie. Dit betekent dat veranderingen in het traditionele financiële systeem, zoals een renteverhoging door de Federal Reserve, een effect kunnen hebben op de prijs en het gebruik van bitcoin.

  1. Negatieve correlatie met de Amerikaanse dollar: Doorgaans heeft bitcoin een negatieve correlatie met de Amerikaanse dollar. Wanneer de waarde van de dollar stijgt – wat kan gebeuren als gevolg van een renteverhoging – neigen de prijzen van Bitcoin vaak te dalen. Dit komt omdat een sterkere dollar de aantrekkelijkheid van Bitcoin als alternatieve investering kan verminderen.
  2. Invloed op risicobereidheid: Een renteverhoging kan de risicobereidheid van beleggers verminderen. Aangezien Bitcoin vaak als risicovollere activa wordt beschouwd, kunnen beleggers besluiten om hun investeringen in deze markt te verminderen ten gunste van veiligere activa, wat een neerwaartse druk op de prijs van Bitcoin zou kunnen uitoefenen.
  3. Effect op inflatie: Als een renteverhoging effectief is in het beheersen van inflatie, dan kan dit de aantrekkelijkheid van bitcoin als ‘store of value’ of hedge tegen inflatie verminderen. Echter, als de renteverhoging de inflatie niet in toom houdt of als beleggers bitcoin nog steeds zien als een effectieve hedge, dan kan dit de prijs van bitcoin ondersteunen of zelfs verhogen.

Het is belangrijk op te merken dat er vele factoren zijn die de prijs van Bitcoin beïnvloeden, en het effect van een renteverhoging kan variëren afhankelijk van andere marktomstandigheden en het sentiment van beleggers. Het blijft dus essentieel om de ontwikkelingen op zowel de traditionele financiële markten als de crypto-markt nauwlettend te volgen.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Amerikaanse markt drijvende kracht achter de bitcoin koers

De bitcoin koers steeg deze maand met 23 procent, al beginnen de bulls op dit...

Bitcoin
X-account MicroStrategy gehackt, $440.000 buit gemaakt van slachtoffers

Het X-account van MicroStrategy is slachtoffer geworden van een aanval. Een vooralsnog onbekende hacker plaatste...

Ethereum koers Nieuws
ETH Koers Tikt $3,1k Aan, Gaat Ethereum Stijgen Naar Nieuwe ATH?

De Ethereum koers lijkt niet te stoppen met stijgen sinds Bitcoin boven de $50.000 is...

Bitcoin
President El Salvador haalt uit: “Overheden financiëren zichzelf door geld te printen”

Nayib Bukele, de president van El Salvador, sprak afgelopen week op het CPAC-congres. Dat staat...

Bitcoin
Australiër krijgt $650.000 op rekening bij cryptobeurs gestort en is nu spoorloos

Een Australische man is van de aardbodem verdwenen nadat hij naar verluidt meer dan een...

Lees meer