Goedemorgen Bitcoin: Luna koopt 37.863 BTC

850 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Luna koopt 37.863 bitcoin voor spaarpot

De Luna Foundation Guard doet hun grootste bitcoin aankoop ooit. De organisatie achter stablecoin TerraUSD (UST) kocht $1,5 miljard aan extra bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De 37.863 BTC brengt het totaal van de stichting op 80.934 BTC. De groep wil deze bitcoin gebruiken om hun stablecoin van goede dekking te voorzien. Tegelijkertijd is het een marketingcampagne voor hun eigen token.

Luna Foundation Guard wisselde $1 miljard van UST in voor bitcoin bij Genesis Trading. De andere $500 miljoen voor de aankoop komt van Three Arrows Capital.

Argentijnse centrale bank verbiedt commerciële banken het aanbieden van bitcoin aan klanten

De centrale bank van Argentinië heeft hard ingegrepen op enkele commerciële banken in het land die van plan waren om bitcoin aan te bieden aan hun klanten.

Kortgeleden lazen we nog het grote nieuws dat twee gerenommeerde namen uit de Argentijnse financiële industrie bitcoin in hun dienstverlening opnamen, maar daar is nu door de centrale bank hardhandig een einde aan gemaakt.

Na deze actie is het duidelijk dat de Argentijnse centrale bank niet op concurrentie zit te wachten en bitcoin ziet als een bedreiging voor de stabiliteit van de eigen munt. Argentinië wordt al jaren geplaagd door hoge inflatie en de centrale bank ziet het niet zitten dat mensen bitcoin als ontsnappingsroute gaan gebruiken.

Bitcoinfonds van Valkyrie goedgekeurd door SEC

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft weer een bitcoin futures ETF goedgekeurd. Een ETF is een exchange traded fund, een soort van bitcoinfonds.

De beurswaakhond geeft groen licht aan Valkyrie om weer een fonds op de markt te brengen. Het onderliggende financieel product zijn bitcoin future contracten.

Er waren al enkele op futures gebaseerde bitcoin ETF’s goedgekeurd, waarvan die van ProShares en VanEck. Deze zijn echter gebaseerd op een andere effectenwet, namelijk de Investment Company Act van 1940, ook wel bekend als de 40 Act.