Goedemorgen Bitcoin: Mastercard wil grote rol spelen in industrie

1072 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Mastercard wil grote rol spelen bij internationale bitcoin transacties

Mastercard heeft de lancering aangekondigd van de Crypto Credential Service, een dienst die transacties tussen wallets verifieerbaar en compliant maakt, te beginnen met overboekingen van digitale activa tussen landen.

Daarmee reageert het bedrijf op toekomstige (internationale) regels voor dienstverleners in de industrie. Beurzen, brokers en andere partijen moeten voldoen aan meer regels. Mastercard wil daarbij helpen.

Ook lijkt de service een reactie op de problemen die sommige banken ondervinden met regelgevers en toezichthouders, met name rondom transacties in de crypto-industrie. Mastercard hoopt hierdoor een gat in de markt te vullen en te profiteren van de behoefte aan dergelijke diensten.

Vertraging in Amerikaanse wetgeving voor cryptosector zorgt voor zorgen

Amerikaanse politici zijn nog altijd druk bezig met regels voor bitcoin- en de cryptosector.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal naar verwachting binnen twee maanden met wetgeving komen om toezicht te houden op de crypto-sector. Dit vertelde Patrick McHenry, voorzitter van de Commissie Financiële Diensten van het Huis, tijdens het Consensus 2023-evenement van CoinDesk.

Cross River Bank is volgende ‘cryptobank’ in het vizier van toezichthouders

De Cross River Bank, die bekend staat om haar samenwerking met grote cryptobedrijven als Coinbase en Circle, wordt momenteel onderzocht door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). De toezichthouder heeft een gerechtelijk bevel uitgevaardigd wegens naar eigen zeggen ‘onveilige of ongezonde bankpraktijken’.

Het bevel roept op tot verhoogde alertheid bij het bestuur van de bank. Het gerechtelijk bevel vereist dat het bestuur van de bank haar toezicht verbetert en “corrigerende actie” onderneemt om eventuele ‘onveilige praktijken te verhelpen en toekomstige overtredingen te voorkomen’. Ook moet het bedrijf kijken naar hun informatievoorzieningen te verbeteren.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd