Vertraging in Amerikaanse wetgeving voor cryptosector zorgt voor zorgen

Amerikaanse politici zijn nog altijd druk bezig met regels voor bitcoin- en de cryptosector.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal naar verwachting binnen twee maanden met wetgeving komen om toezicht te houden op de crypto-sector. Dit vertelde Patrick McHenry, voorzitter van de Commissie Financiële Diensten van het Huis, tijdens het Consensus 2023-evenement van CoinDesk.

Samen met de Landbouwcommissie van het Huis zal er in mei gezamenlijk overleg plaatsvinden en vervolgens zal er binnen twee maanden een wetsvoorstel worden opgesteld. Het wetsvoorstel moet zowel het beleid rondom effecten en grondstoffen (of commodities, zoals goud, olie, bitcoin) aanpakken en kwesties aanpakken die moeilijk zijn op te lossen aan beide kanten. Zo moeten er antwoorden komen op: Welke token is een effect? En: hoe moet je bitcoin behandelen?

Senator Cynthia Lummis voegde eraan toe dat het Huis een betere kans had dan de Senaat om wetgeving over crypto eerder door te voeren. Beide partijen werken samen aan het wetsvoorstel. De afgelopen tijd is er toenemende druk vanuit de politiek om te komen tot wetgeving voor de crypto-industrie, met name na de recente problemen met cryptobeurs FTX en de ineenstorting van banken die betrokken waren bij de industrie.

Het Amerikaanse Congres heeft tot op heden geen uitgebreide wetgeving over crypto kunnen aannemen, ondanks dat er vorig jaar wel een aantal wetsvoorstellen werden gedaan. Ook in Europa is men bezig met wetten rondom dit onderwerp. De theorie staat op papier, en in de praktijk moeten de regels in 2024 en 2025 worden uitgerold.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...