Goedemorgen Bitcoin: Meer registraties van cryptotransacties in Europa aanstaande

Goedemorgen Bitcoin: Meer registraties van cryptotransacties in Europa aanstaande

Goedemorgen Bitcoin. We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Jack Dorsey praat met Amerikaanse politici over bitcoin

Jack Dorsey ging in gesprek met Amerikaanse politici over bitcoin. De techmiljardair is al jaren een fervent bitcoiner. En werd uitgenodigd voor een gesprek over de digitale munt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dorsey stopte vorig jaar bij 'zijn' Twitter om zich te focussen op zijn bedrijf Block en bitcoin. Dat gaat goed samen want steeds meer projecten van het bedrijf hebben iets met bitcoin. De techmiljardair is al jaren een fervent bitcoiner. Met Block wil hij onder andere beginnen met bitcoin minen en ze zijn bezig met de ontwikkeling van een open-source hardware wallet.

Commissies stemmen vóór registratie van álle cryptotransacties in Europa

Europa wil dat elke cryptotransactie van een beurs naar een privé wallet geregistreerd wordt. Ook moeten beurzen of andere tussenpartijen de financiële data registreren en de persoonsgegevens meerdere jaren bewaren, bedoeld om witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan.

Een uiteindelijke wetswijziging heeft grote impact op de Europese bitcoin - en crypto-industrie. Nederlandse beurzen moeten elke transactie naar een privé (hardware) wallet laten verifiëren en de financiële data laten opslaan. De Europese wetsuitbreiding ademt de eisen die de Nederlandsche Bank eerder de Nederlandse cryptosector heeft op willen leggen.

VanEck voorspelt bitcoin (BTC) koers van $4,8 miljoen

VanEck denkt na over scenario's waarin bitcoin de reserve munt van de wereld wordt. Een prijs van $1,3 miljoen tot wel $4,8 miljoen is dan mogelijk volgens een analist van het bedrijf.

VanEck is een een Amerikaanse vermogensbeheerder. Het bedrijf is erg bezig met bitcoin en goud. Je kunt de prijsvoorspellingen (zoals altijd) wel met een korreltje zout nemen.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties