Jack Dorsey praat met Amerikaanse politici over bitcoin

Jack Dorsey praat met Amerikaanse politici over bitcoin

Jack Dorsey ging in gesprek met Amerikaanse politici over bitcoin. De techmiljardair is al jaren een fervent bitcoiner. En werd uitgenodigd voor een gesprek over de digitale munt.

Dorsey stopte vorig jaar bij 'zijn' Twitter om zich te focussen op zijn bedrijf Block en bitcoin. Dat gaat goed samen want steeds meer projecten van het bedrijf hebben iets met bitcoin. De techmiljardair is al jaren een fervent bitcoiner. Met Block wil hij onder andere beginnen met bitcoin minen en ze zijn bezig met de ontwikkeling van een open-source hardware wallet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het Amerikaanse 'House Committee on Financial Services' nodigde Dorsey uit voor dit gesprek. Dat meldt mediabedrijf The Block, niet te verwarren met Block van Jack Dorsey.

Praten over bitcoin

The Block ontving notities over de vergadering. Het gesprek was een initiatief van de commissie die onder andere bezig is met financiële markten. Andere Democratische leden en stafleden mochten het gesprek ook bijwonen.

Dorsey kreeg een reeks vragen over bitcoin op zich af. De standaard kritieken en vragen komen voorbij:

  • Hoe zit het met het energieverbruik?
  • Bitcoin wordt gebruikt om geld wit te wassen
  • Wat doet een beperkte oplage van 21 miljoen met een betaalmiddel?

Het gesprek ging ook over Block. Het bedrijf heeft naast allerlei toekomstplannen met Cash App al een product waarmee zij bitcoin kopen en verkopen aan klanten. Ook daar kwamen vragen over. Dorsey legt zijn visie uit: `"We willen diensten bouwen en geen Visa of Mastercard zijn. We willen een open medium zijn voor iedereen in de wereld."

Dat laatste kan hij wel willen, maar politici wereldwijd proberen steeds meer grip te krijgen op de koop- en verkooppunten van bitcoin.

Dorsey is zelf als ex-directeur van Twitter overigens ook geen heiligboontje op het gebied van online vrijheid. Ook zijn platformen houden er soms aparte richtlijnen op na.

Aanval op bitcoin

De aanvallen op bitcoin zijn soms met (onterechte) kritiek. Maar vaak wordt er ook direct gewerkt aan het beperken van de mogelijkheden. Verschillende soortgelijke commissies in Europa willen dat elke bitcointransactie van een beurs naar een privé wallet geregistreerd wordt. Ook moeten beurzen of andere tussenpartijen de financiële data registreren en de persoonsgegevens meerdere jaren bewaren.

Bedoeld om witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan. Dat was de conclusie van de Commissie economische en monetaire zaken (ECON) en de commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken (LIBE).

De plannen zijn er nog niet door, maar ook hier in Europa wordt hard gewerkt om zaken moeilijker te maken voor de gemiddelde bitcoiner.

Lees meer over:
Bitcoin Jack Dorsey

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties