VanEck voorspelt bitcoin (BTC) koers van $4,8 miljoen

VanEck denkt na over scenario's waarin bitcoin de reserve munt van de wereld wordt. Een prijs van $1,3 miljoen tot wel $4,8 miljoen is dan mogelijk volgens een analist van het bedrijf.

VanEck is een een Amerikaanse vermogensbeheerder. Het bedrijf is erg bezig met bitcoin en goud. Je kunt de prijsvoorspellingen (zoals altijd) wel met een korreltje zout nemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Reservemunt

Het gaat hier uiteraard over een scenario dat nog helemaal niet vast staat. Momenteel wordt de Amerikaanse dollar nog altijd gezien als de reservemunt van de wereld. Wel zien we scheurtjes ontstaan in het imago van de dollar als wereldmunt. Het beste voorbeeld daarvan zien we momenteel in Rusland.

Het land wil dat bepaalde landen hun grondstoffen af gaan rekenen met roebels of goud. Voor 'vriendelijke landen' is bitcoin zelfs een optie. Deze trend kan zich volgens VanEck doorzetten naar andere landen en centrale banken. Fine en Gurushina geven de Chinese yuan de beste kansen om de rol van reservemunt over te nemen van China. In ieder geval in bepaalde delen van de wereld.

"Centrale banken zullen waarschijnlijk hun reservemix veranderen ten koste van dollars (en euro's en yen) en daarvoor in de plaats van iets anders", stelt het rapport.

In de praktijk betekent dit simpelweg dat de Amerikaanse dollar mogelijk door centrale banken deels wordt vervangen voor andere reserves. Dat kán bitcoin of goud zijn, maar dat is volgens de analisten van VanEck wel in een uiterst geval.

VanEck kijkt naar bitcoin en goud als mogelijke vervangers van de dollar. De optimistische voorspelling komt van Eric Fine en hoofdeconoom Natalia Gurushina. Zij probeerden in een rapport de prijsimplicaties van wereldwijde adoptie in kaart te brengen.

Goud

Ook voor goud deden de werknemers van VanEck een voorspelling. Fine en Gurushina voorspellen een prijs van $31.000 tot aan $105.000 per ounce (28,35 gram). Ter vergelijking: De goudprijs staat op het moment van schrijven rond $1.932 per ounce.

VanEck hoopt zelf zo snel mogelijk een bitcoin ETF te lanceren.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsVanEck

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...