Goedemorgen Bitcoin: Michael Saylor geeft obligaties uit voor méér Bitcoin (BTC)

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoinnieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Allereerste website waar je Bitcoin kon kopen: 1578 BTC voor $1

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar er was een tijd dat Bitcoin géén waarde had. Oóit kwam daar verandering in, en kon je bitcoin uitdrukken in dollars. Hoewel dit toen nog buiten exchanges plaats vond, duikt er vandaag een screenshot op van de allereerste online beurs. Je kon hier voor $1 in totaal 1578 BTC (!) kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De betaling van het fiatgeld verliep via PayPal. Dat was destijds het enige betaalmiddel dat op de website geaccepteerd was.

Het was geen exchange met orderboeken en zichtbare candlesticks. Eéns per dag, vaak rond middernacht Greenwich Mean Time (GMT) veranderde de eigenaar van de website de tarieven. Een van de eerste transacties op deze site was $1 voor 1578 BTC.

Met de huidige prijs van de cryptomunt, zou je met deze ene dollar een vermogen van $76 miljoen hebben aangekocht.

Documenting Bitcoin deelt op Twitter een screenshot van deze aankoop op New Liberty Standard, met hoe de website er op 28 december 2009 uit zag:

Investeringshuis uit New York doet aanvraag voor Bitcoin ETF fonds

De bitcoin markt is 'hot' en investeerders buitelen over elkaar heen om mee te liften met deze groeiende asset. Deze dinsdag brak de koers de eerste keer door de $50.000, een rendement van 72,5% in nog geen 6 weken tijd.

De markt anticipeert op deze stijgende koers door nieuwe producten en diensten te introduceren. Het is deze de beurt aan de New York Digital Investment Group (NYDIG). Dat is een dochterbedrijf van vermogensbeheerder Stone Ridge uit het financiële hart van de wereld.

De firma heeft formeel een aanvraag voor een bitcoin exchange-traded fund ( ETF) ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Dat is het overheidsorgaan dat toezicht op de Amerikaanse effectenmarkten.

ETF staat voor ‘exchange traded fund’. Het is een zogenaamde indextracker, die zo nauwkeurig de prijs van een onderliggend product volgt. Dat kan bijvoorbeeld goud zijn. In het geval van bitcoin (BTC) volgt het dus de prijs van de cryptomunt. Het voordeel van een ETF: elke broker ziet de ticker op zijn terminal, waardoor ze even gemakkelijk te verhandelen zijn als een aandeel.

MicroStrategy wil $600 miljoen ophalen voor nieuwe investering in Bitcoin

MicroStrategy wil 600 miljoen dollar in de markt ophalen voor een nieuwe investering in Bitcoin. Dat maakt de beursgenoteerde clouddienstverlener bekend in een persbericht.

CEO Michael Saylor wil nogmaals het trucje herhalen: de uitgifte van converteerbare obligaties. Die worden uitgeschreven zodra de eerste 90 miljoen dollar aan investeringen binnen zijn.

Kopers van de obligatie krijgen op twee momenten in het jaar hun rente van 0,75% uitgekeerd: op 15 februari en 15 augustus van elk jaar. Na zes jaar vervallen de waardepapieren. Na 20 februari 2024 zijn deze in te wisselen tegen cash of aandelen MicroStrategy.

Blijkbaar vinden beleggers de relatief lage rente de moeite waard, want bij een eerste vorige inlegronde raakte de obligaties snel uitverkocht. In eerste instantie wilde Saylor toen $400 miljoen ophalen, maar dat werd uiteindelijk $650 miljoen.

Ook deze keer is het doel duidelijk. In de aankondiging staat met zoveel woorden:

"MicroStrategy wil met de opbrengst van deze obligaties meer bitcoin gaan kopen op de markt."

Het bedrijf heeft tot nu toe ruim 1,1 miljard dollar in het digitale goud gestoken. Deze investering is inmiddels ruim 3,5 miljard dollar waard, een rendement van 338% in slechts 6 maanden tijd.

Lees meer over:
fondskoersMicroStrategy

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...