Goedemorgen Bitcoin: MicroStrategy leent $205 miljoen in bitcoin te kopen

Goedemorgen Bitcoin. We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Grayscale daagt toezichthouder mogelijk voor de rechter door bitcoin ETF-beleid

Grayscale overweegt gerechtelijke stappen tegen de Securities and Exchange Commission (SEC). De Amerikaanse toezichthouders schieten tot nu toe alle aanvragen voor een bitcoin ETF af.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grayscale startte in 2013 al met haar bitcoinfonds. In die tijd was het een van de weinige manier voor professionele beleggers om blootstelling te krijgen aan bitcoin. Inmiddels zijn er veel meer financiële producten om dat voor elkaar te krijgen. Dat resulteert in een situatie waarin het aandeel GBTC momenteel niet in trek is.

Directeur Michael Sossenshein uit tegenover Bloomberg zijn ongenoegen over de SEC: “Alle opties liggen op tafel.” De volgende deadline staat voor het Grayscale Bitcoin Trust op 6 juli. Sonnenshein hint naar een mogelijke rechtszaak als de SEC hun verzoeken blijft weigeren.

Bank krijgt 131 miljoen euro boete wegens sluiten bankrekening bitcoinbedrijf

UniCredit moet 131 miljoen euro betalen omdat het een bankrekening van een bitcoin miningbedrijf onrechtmatig heeft gesloten.

Dat heeft een rechtbank in Banja Luka, Bosnië besloten. De zaak is aangespannen door een dochterbedrijf van bitcoinminingbedrijf Bitminer Factory uit Italië.

Ze hebben de Italiaanse bank aangeklaagd door hen plotseling te blokkeren van bancaire diensten, zo meldt de Italiaanse krant La Repubblica.

MicroStrategy haalt $205 miljoen aan krediet op, legt bitcoin in als onderpand

MicroStrategy heeft weer een manier gevonden om extra bitcoin te kunnen kopen. Vandaag maakt het bedrijf van Michael Saylor bekend dat ze een lening van $205 miljoen hebben verkregen.

MicroStrategy heeft ruim 125.000 bitcoin opgekocht in het afgelopen anderhalf jaar. Deels vanuit kasreserves en deels door de uitgifte van schuldpapier.

Nu haalt het business-intelligence bedrijf nog eens $205 miljoen op. Deze lening is verstrekt door Silvergate Bank. Het gaat om een lening aan dochteronderneming MacroStrategy, wat dus buiten de kaders van MicroStrategy om gebeurt.