MicroStrategy wil 750 miljoen dollar ophalen om meer bitcoin (BTC) te kopen

MicroStrategy van Michael Saylor wil met nieuwe aandelenuitgifte $750 miljoen in de markt ophalen. Dat geld is bedoeld om meer bitcoin te kopen. De beursgenoteerde ICT-firma heeft hiervoor een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission.

Het bedrijf heeft al een deal gesloten met Cowen and Company Canaccord Genuity en Berenberg Capital die de aandelen (klasse A) gaan aankopen. De opbrengsten worden gebruikt voor de aankoop van méér bitcoin en het aanhouden van meer bedrijfskapitaal.

"Tijdens eerdere programma's hebben we de opbrengst gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden, waaronder de aankoop van bitcoin en de aflossing van onze uitstaande schulden," zegt Andrew Kang, Chief Financial Officer van MicroStrategy, tijdens een earnings call in het tweede kwartaal.

Het door Michael Saylor opgerichte bedrijf bezit momenteel 152.800 Bitcoin, ter waarde van $4,5 miljard tegen de huidige prijzen. Het heeft in het tweede kwartaal 12.333 Bitcoin toegevoegd en nog eens 467 in juli.

Naar aanleiding van het MicroStrategy nieuws, is de koers even naar $29.700 geschoten de afgelopen 24 uur.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...