Goedemorgen Bitcoin: miljardenbedrijf wil Bitcoin ETF aanbieden

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoin nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

GlobalX vraagt Bitcoin ETF aan

GlobalX wil een bitcoin exchange-traded fund (ETF) lanceren. Dat blijkt uit een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC is de toezichthouder voor onder andere effectenbeurzen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

GlobalX biedt op dit moment al 84 ETF’s aan. Zij zitten in heel veel verschillende industriën: van cannabisbedrijven tot aan cloud computing. Daar hopen ze bitcoin aan toe te voegen. Dit bedrijf heeft momenteel ruim $35 miljard aan assets onder beheer.

Achter deze organisatie zit een hele grote investeringsmanager. Mirae Asset Global Investments nam GlobalX in 2018 over. Het overkoepelden bedrijf heeft in totaal $560 miljard (!) op de balans.

Protesten in El Salvador tegen Bitcoin wet

Bitcoin (BTC) wordt een wettig betaalmiddel in El Salvador. Deze stap klinkt voor de gemiddelde bitcoiner als goed nieuws, maar er zijn ook tegenstanders. Ook in El Salvador zelf staat zeker niet iedereen te springen om de implementatie van bitcoin als nationale valuta.

Een groep bestaande uit onder andere vakbonden en studentenverenigingen verzamelde zich voor een demonstratie tegen de plannen van president Nayib Bukele.

Met leuzen en spandoeken maakt de groep duidelijk dat zij niet willen dat bitcoin als wettig betaalmiddel wordt geaccepteerd. De implantatie zou namelijk winkeliers verplichten om bitcoin te accepteren.

‘Helft van rijke family offices wil in Bitcoin stappen’

Bitcoin (BTC) wordt steeds meer een normale beleggingscategorie. Volgens de grote investeringsbank Goldman Sachs wil bijna 50% van hun grootste klanten instappen. Rijke klanten met een ‘family office’ tonen interesse in een enquête van de bank.

Een family office is een investeringsbedrijf dat zich richt op het vermogen van families van de wereld en beheren het vermogen van veel grote klanten. Tegenwoordig hoort daar in principe ook een gesprek (en tactiek) bij op het gebied van bitcoin.

De 150 ondervraagde klanten komen met een aantal redenen voor de interesse:

  1. Hogere inflatie;
  2. Lage rentes;
  3. Andere ontwikkelingen in de wereld op het gebied van monetair beleid.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!