Goldman Sachs: ‘helft van rijke family offices wil in Bitcoin stappen’

Bitcoin (BTC) wordt steeds meer een normale beleggingscategorie. Volgens de grote investeringsbank Goldman Sachs wil bijna 50% van hun grootste klanten instappen.

Rijke klanten met een ‘family office’ tonen interesse in een enquête van de bank. Dat meldt Bloomberg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Investeren

Een family office is een investeringsbedrijf dat zich richt op het vermogen van families van de wereld en beheren het vermogen van veel grote klanten. Tegenwoordig hoort daar in principe ook een gesprek (en tactiek) bij op het gebied van bitcoin. Het is een snel groeiend ecosysteem.

Je kunt niet alleen investeren in bitcoin, maar ook steeds makkelijker in bedrijven die actief zijn in de industrie. Beurzen, brokers en miners bijvoorbeeld

Goldman Sachs vroeg overigens niet alleen naar bitcoin, zij trekken het breder en peilen ook de interesse in andere delen van deze markt zoals tokens of zoals ze eht zelf noemen ‘digital asset ecosysteem’.

De 150 ondervraagde klanten komen met een aantal redenen voor de interesse:

  1. Hogere inflatie
  2. Lage rentes
  3. Andere ontwikkelingen in de wereld op het gebied van monetair beleid

Het lijkt erop dat ook zij opzoek zijn naar geld dat niet door een centrale bank of overheid wordt aangestuurd. Bij voldoende interesse en geld zal Goldman Sachs hun grootste klanten willen helpen. Er valt immers genoeg te verdienen in dit opkomende ecosysteem.

Het gemiddelde family office gaat (nog?) niet naar een broker of beurs om zelf bitcoin op te slaan. Zij laten het investeringswerk vaak over aan hun partners, zoals in dit geval Goldman Sachs.

Goldman Sachs

Goldman Sachs is een gigantisch instituut met tal van verschillende afdelingen, klanten, werknemers en dus ook meningen en belangen. De investeringsbank is bezig met bitcoin futures, maar lang niet iedereen binnen de organisatie is positief over BTC.

Jeff Currie van Goldman Sachs ziet Bitcoin als een ‘risk-on’ asset die te vergelijken is met koper als hedge tegen inflatie. Een vergelijking met goud is in zijn ogen onterecht.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...