Goedemorgen Bitcoin: minen is ruim 27% makkelijker

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Negatief Bitcoin record: moeilijkheidsgraad voor miners daalt met 27,9%

De moeilijkheidsgraad voor bitcoin miners maakt de grootste daling ooit door. Met 27,9% wordt het minen van bitcoin voor de overgebleven miners een stuk makkelijker. In ieder geval tot de volgende moeilijkheidsaanpassing.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In principe is er helemaal niets aan de hand. Bitcoin werkt precies zoals het hoort en corrigeert op basis van de hoeveelheid hashing power (of eigenlijk de ‘blocktijd’ van de afgelopen blokken) in het netwerk iedere 2.016 blokken de moeilijkheidsgraad voor miners.

De grote daling komt echter niet uit het niets: de populairste mining locaties in China liggen onder vuur. En dat heeft ook op het netwerk gevolgen.

Onderzoek CNBC: 56% denkt dat Bitcoin prijs dit jaar boven $30.000 eindigt

CNBC heeft een onderzoek gedaan onder een heel aantal investeringsstrategen en portfoliomanagers, met betrekking tot de prijs van Bitcoin. Wat blijkt? 44% van hen denkt dat de koers dit jaar onder de $30.000 zal eindigen.

Het doel van de enquête van de Amerikaanse nieuwszender was om het sentiment in de fintech-community te proeven. Zo vroegen ze onder andere wat de prijs van bitcoin zal zijn aan het einde van het jaar.

“44% zegt dat bitcoin onder de $ 30.000 zal staan en dat het dan ongeveer een jaar lang zo zal blijven. Anderen zijn optimistischer.”

Van de resterende 56% voorspelde denkt een kwart dat de prijs van bitcoin nog omhoog gaat schieten. Zij hebben een prijsdoel in gedachten van $40.000.

Bithumb verbiedt werknemers om op eigen platform in Bitcoin te handelen

De Zuid-Koreaanse cryptobeurs Bithumb verbiedt werknemers om zelf op de beurs te handelen.

De exchange onderneemt deze stappen omdat ze daarmee willen voorkomen dat er aan insider trading zou kunnen worden gedaan. Bithumb zal naar verluidt controles gaan doen om te kijken of de werknemers zich aan deze nieuw regels houden. Dit doen ze (naar eigen zeggen) door ‘continue monitoring, audits en interne rapportages.’

Eerder hadden ze al een inperking opgelegd waardoor de werknemers níet in altcoins mochten handelen die minder dan 3 dagen op de beurs stonden (en dus pas net gelist waren). Nu trekken ze de lijn iets strenger: geen enkele vorm van trading is toegestaan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...