Goedemorgen Bitcoin: miner verkoopt 50% van bitcoinbezit

Goedemorgen Bitcoin: miner verkoopt 50% van bitcoinbezit

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitfarms verkoopt 3.000 bitcoin

De beursgenoteerde Canadese bitcoin-miner Bitfarms heeft voor ongeveer 62 miljoen dollar aan bitcoin verkocht in juni om een deel van hun schulden te verlagen. In de aankondiging van dinsdag 21 juni maakt het bedrijf bekend de afgelopen zeven dagen 3.000 bitcoin te hebben verkocht, wat grofweg 50 procent is van de 6.349 bitcoin die Bitfarms had.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitfarms heeft besloten een deel van hun bitcoin te verkopen om de balanspositie van het bedrijf te verstevigen. Momenteel produceert de Canadese miner ongeveer 14 bitcoin per dag en nu heeft het besloten om niet al die bitcoin meer te hodlen, zoals het dat in het verleden wel deed.

Belgische politicus: 'Teveel regulering stopt innovatie'

De Brussels Blockchain Week gaat vooral over de toekomstige regels. Onderwerp van gesprek: aankomende regels en richtlijnen.

"Als er één ding waar Brussel symbool voor staat dan is het de regelgeving", laat mede-oprichter van het evenement, Christophe de Beukelaer, optekenen tegenover Decrypt. Brussel is het hart van de Europese Unie. En laat De Beukelaer nu ook een politicus zijn.

De Beukelaer krijgt zijn salaris in euro’s en laat ze omzetten in bitcoin bij de Belgische broker Bit4you. Als volksvertegenwoordiger in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement verdient hij €5.500 per maand. Hij is naar eigen zeggen de eerste Europese politicus die op deze manier op de voorgrond treedt als bitcoiner.

'Federal Reserve houdt cryptomarkt nadrukkelijk in de gaten', aldus voorzitter

Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, vertelt aan een Senaatscommissie dat ze als centrale bank de cryptomarkt nauwlettend in de gaten houden. De functionarissen van Fed krijgen alles mee tijdens deze periode van verhoogde volatiliteit, zo vertelt hij.

De opmerkingen van Powell waren een antwoord op een vraag van senator en Democraat Kyrsten Sinema. Ze vroeg naar de impact van de volatiliteit van de cryptomarkt op het werk dat de Fed doet. Sinema vroeg specifiek naar 'eventuele macro-economische implicaties'.

Powell antwoordde dat de Fed de situatie "zeer zorgvuldig" in de gaten houdt. We hoeven echter geen "significante macro-economische implicaties" te verwachten.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan