Goedemorgen Bitcoin: Mysterieuze entiteit achter wallet van $3 miljard ontmaskerd

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Opgeblazen FTX wil miljarden stallen bij ander crypto-imperium

FTX overweegt een strategische zet: ze willen een aanzienlijke crypto-voorraad, geschat op $3 miljard, verkopen, staken én afdekken. Voor deze complexe operatie richt FTX zich op Galaxy, het imperium van crypto-magnaat Mike Novogratz.

FTX, dat vorig jaar een drastische val kende, is van plan om schuldeisers terug te betalen in conventionele valuta. Desondanks streeft het bedrijf ernaar de potentiële waarde van haar crypto-activa, waaronder voornamelijk bitcoin en ether, te behouden.

Het bedrijf gelooft dat een samenwerking met Galaxy Asset Management, een bekende naam in de digitale activa-sector, hen zal helpen om maximale waarde te realiseren. Deze stap is volgens hen cruciaal voor FTX, omdat een abrupte verkoop van hun activa de markt zou kunnen destabiliseren.

Mysterieuze entiteit achter bitcoin wallet van $3 miljard ontmaskerd

Eerder deze week kwamen er berichten naar buiten over een mysterieuze bitcoin wallet (of whale) die in korte tijd voor ruim 3 miljard dollar aan bitcoin bij elkaar verzamelde.

Nu blijkt dat het om het beursplatform Robinhood gaat en dus niet om een grote private entiteit die de bitcoin als investering uit de markt kocht. Dat neemt niet weg dat het interessant is om te zien dat Robinhood gigantische hoeveelheden bitcoin uit de markt koopt voor zijn gebruikers.

Vermogensbeheerder Pantera denkt dat bitcoin na halving naar $148.000 stijgt

Pantera Capital is in zijn nieuwe ‘Blockchain Letter’ erg bullish over bitcoin. Het Amerikaanse hedgefonds van $4,8 miljard dat zich vooral op cryptovaluta richt, denkt dat de grootste cryptocurrency naar de $148.000 gaat.

De crypto-vermogensbeheerder bevestigt zijn optimistische kijk op de prijs van bitcoin voor 2024. Het heeft zich al veel vaker bullish uitgelaten, en zo doen ze dat ook nu weer.

Gezien de impact van eerdere halvings op de BTC-prijs, ziet Pantera de waarde van bitcoin stijgen tot $35.000 vóór de halving en tot maar liefst $148.000 erna.

“De volgende halving zal naar verwachting plaatsvinden op 20 april 2024. Aangezien de meeste bitcoins nu in omloop zijn, zal elke halvering van de block subsidie bijna precies de helft zo groot zijn als de afname van het nieuwe aanbod."

"Als de geschiedenis zich zou herhalen, zou de bitcoin bij de volgende halving stijgen naar $35.000 vóór de halving en $148.000 erna.”

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...