Opgeblazen FTX wil miljarden stallen bij ander crypto-imperium

FTX overweegt een strategische zet: ze willen een aanzienlijke crypto-voorraad, geschat op $3 miljard, verkopen, staken én afdekken. Voor deze complexe operatie richt FTX zich op Galaxy, het imperium van crypto-magnaat Mike Novogratz.

FTX, dat vorig jaar een drastische val kende, is van plan om schuldeisers terug te betalen in conventionele valuta. Desondanks streeft het bedrijf ernaar de potentiële waarde van haar crypto-activa, waaronder voornamelijk bitcoin en ether, te behouden.

Het bedrijf gelooft dat een samenwerking met Galaxy Asset Management, een bekende naam in de digitale activa-sector, hen zal helpen om maximale waarde te realiseren. Deze stap is volgens hen cruciaal voor FTX, omdat een abrupte verkoop van hun activa de markt zou kunnen destabiliseren.

De huidige CEO van FTX, John J. Ray III, een expert in bedrijfsherstructurering, onderstreept de noodzaak om zorgvuldige stappen te ondernemen. Het bedrijf wil voorkomen dat een massale verkoop de prijs van hun crypto-voorraad doet dalen, wat opportunisten in de markt ten goede zou komen.

Opmerkelijk is dat Galaxy Digital, ook een lid van het Novogratz netwerk, vroeger substantieel heeft geïnvesteerd in FTX. Gezien deze connectie worden er strikte procedures gevolgd om belangenverstrengeling te voorkomen.

FTX blijft intussen positief over haar bezittingen en hoopt op termijn klanten terug te betalen, weliswaar na strategische liquidatie van een deel van hun crypto-voorraad.

De volgende stappen voor FTX zijn afhankelijk van goedkeuring door de faillissementsrechtbank in Delaware. Te midden van deze uitdagingen, worden de juridische kosten voor FTX steeds zwaarder, met dagelijkse uitgaven die oplopen tot $1,5 miljoen. Het is een turbulente tijd voor het bedrijf, met oprichter Sam Bankman-Fried die recentelijk zijn onschuld heeft bepleit tegenover beschuldigingen van fraude. Bankman-Fried en consorten zijn verwikkeld in verschillende rechtszaken in verschillende landen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...