Mysterieuze entiteit achter bitcoin wallet van $3 miljard ontmaskerd

Eerder deze week kwamen er berichten naar buiten over een mysterieuze bitcoin wallet (of whale) die in korte tijd voor ruim 3 miljard dollar aan bitcoin bij elkaar verzamelde. Nu blijkt dat het om het beursplatform Robinhood gaat en dus niet om een grote private entiteit die de bitcoin als investering uit de markt kocht. Dat neemt niet weg dat het interessant is om te zien dat Robinhood gigantische hoeveelheden bitcoin uit de markt koopt voor zijn gebruikers.

De mysterieuze bitcoin wallet

Overigens is het nog niet helemaal zeker dat het om een wallet van Robinhood gaat. Er is namelijk ook bewijs voor een mogelijke andere uitleg van dit verhaal over ruim 3 miljard dollar aan bitcoin. Een tweet van de Chinese bitcoin-journalist Colin Wu suggereert namelijk dat ook het beursplatform Gemini verantwoordelijk is voor sommige van de instromen in de mysterieuze wallet.

Hoewel dit niet meteen betekent dat Gemini de eigenaar van de wallet is, zorgt het voor twijfels over het eigenaarschap van Robinhood.

Al kan het natuurlijk ook zo zijn dat mensen hun bitcoin van Gemini naar Robinhood sturen. Wat dat betreft is dit verhaal op allerlei manieren uit te leggen. Het blijft echter bijzonder dat de wallet, die op 8 mei zijn eerste bitcoin ontving, in een paar maanden tijd voor ruim 3 miljard dollar aan bitcoin verzamelde.

Is de wallet van BlackRock?

Er waren ook mensen die (terecht) dachten dat het wellicht om de wallet van het grote BlackRock gaat. BlackRock kondigde recent natuurlijk de aanvraag voor een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF aan.

Het zou kunnen dat de grootste vermogensbeheerder ter wereld alvast voorsorteert op de goedkeuring van hun Spot Bitcoin ETF.

Als ze nu alvast hun bitcoin inkopen, dan kan dat in de toekomst problemen voorkomen. Zodra bekend is dat ze hun product mogen lanceren, is de kans immers groot dat de koers als een raket omhoog schiet.

Dan is het ineens een stuk duurder voor BlackRock om bitcoin te kopen. Maar het blijft uiteindelijk allemaal speculatie, want zeker weten doen we het niet met dit soort zaken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....