Goedemorgen Bitcoin: Nederlanders zoeken massaal naar bitcoin via Google

Goedemorgen Bitcoin: Nederlanders zoeken massaal naar bitcoin via Google

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin populair in El Salvador en Nederland volgens data van Google

2021 was een veel bewogen jaar in de wereld van bitcoin. Nieuwe recordprijzen en veel ander nieuws passeerde de revue.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de opmerkelijkste nieuwe spelers in de markt is het land El Salvador. President Nayib Bukele maakte eerder dit jaar bekend dat zijn land vol in gaat zetten op bitcoin. Bitcoin staat sinds september van dit jaar de Amerikaanse dollar als nationale valuta van El Salvador.

Binance Turkije krijgt boete van 8 miljoen lira vanwege niet naleven anti-witwasregels

Binance heeft in Turkije een boete van 8 miljoen lira ontvangen van de financiële toezichthouder MASAK. De bitcoin exchange heeft de regels omtrent het tegengaan van witwassen niet voldoende nageleefd.

Omgerekend tegen de huidige lira koers gaat het om een boete van circa 750.000 duizend dollar (~660.000 euro).

MASAK valt onder de bevoegdheid van het ministerie van Financiën in het land, dat gebukt gaat onder inflatie. Volgens het lokale persbureau Anadolu Agency is er audit uitgevoerd ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme, ook wel wereld bekend als de anti-money laundering (AML) richtlijn van de FATF.

Whale verstuurt ruim 17.700 bitcoin

Eens in de zoveel tijd verplaatst een bitcoin whale een deel van zijn of haar fortuin. Deze keer was het de beurt aan een adres met 17.792 bitcon (BTC). Tegen de huidige koersen is dat ruim $887 miljoen aan bitcoin.

De transactie werd verwerkt in block 715.672. Volgens sommige dataplatformen ging het om een transactie naar cryptobeurs Binance. Vaak gaat het bij dit soort grote transacties dan om een interne verschuiving. Maar daarover is nog niets gehoord.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties