Goedemorgen Bitcoin: Nederlands mining bedrijf failliet verklaard

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Burgemeester gaat alle gezinnen $1.000 aan bitcoin geven

De burgemeester van Cool Valley, een klein dorpje in de Amerikaanse staat Missouri, wil alle 1.500 inwoners bitcoin geven. Het gaat om $1.000 per huishouden. Dat vertelt Jayson Stewart in gesprek met Cointelegraph: "We gaan ervoor zorgen dat mensen hun eigen BTC zo snel mogelijk kan opslaan",

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het project is inmiddels gefinancierd, na de initiële aankondiging werd Stewart bedolven onder de reacties: "het verhaal is zo populair geworden op een manier die ik nooit had verwacht."

Nederlands mining bedrijf Miners Europe failliet verklaard

Het Nederlandse bedrijf Miners Europe BV. is onlangs failliet verklaard, zo blijkt uit de database van Failissementsdossier. Het bedrijf gaat schuil achter de website miners.nl en miners.eu, waarop de volgende melding staat:

'Miners.nl is permanent gesloten wegens financiële redenen. Meer informatie zal spoedig mogelijk volgen'.

SEC-voorzitter positief over bitcoin futures ETF

SEC voorzitter Gary Gensler heeft in een toespraak nog maar eens benadrukt dat de financiële toezichthouder achter de komst van een op futures gebaseerde bitcoin ETF staat.

Het lijkt er dan ook op dat het niet lang meer duurt voordat de eerste Amerikaanse bitcoin ETF gelanceerd wordt. Al moest hij daar wel meteen de kanttekening bij plaatsen dat hij in dit geval niet sprak voor de SEC en dat dit vooral zijn eigen visie op de zaak is.

Bitcoin in El Salvador: trailer van documentaire

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!