Goedemorgen Bitcoin: Nederlandse politie is criminelen te slim af

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Politie neemt criminelen in de maling met bitcoin transactie

De Nederlandse politie heeft met een slimme bitcointruc cybercriminelen een loer gedraaid. De mensen achter ransomware Deadbolt stuurde 150 decryptiesleutels, omdat ze dachten dat er een betaling was gedaan. Nog voordat de transactie bevestigd werd, stuurde de criminelen alvast de sleutels.Een bitcoin transactie is in principe definitief. Maar dat geldt wel pas als de transactie is bevestigd in één (of het liefst meerdere) blocks. Het is niet bekend wat de politie precies heeft gedaan. Het zorgde er echter wel voor dat slachtoffers weer toegang hebben tot hun bestanden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens RTL Nieuws gaat het om 20 slachtoffers die zijn ‘gered’. Ransomware als Deadbolt maken je computer onbruikbaar. In ruil voor een decryptiesleutel vragen de boefjes losgeld. Tegenwoordig is dat vaak in bitcoin. De politie zegt dat er wereldwijd zo’n 15.000 slachtoffers zijn, waarvan 1.100 in Nederland. Een klein deel is dus geholpen met de recente actie.

BlockchainCom blokkeert Russische klanten na Europese sancties

BlockchainCom stopt met het bedienen van Russische klanten. Het grote cryptoplaform kondigt de maatregelen aan in een email.

De Europese Unie kwam recentelijk met een nieuw sanctiepakket. In de praktijk betekent dit onder andere dat bedrijven binnen de EU geen diensten meer mogen aanbieden aan Russen. Voor de maatregelen was de grens nog $10.000 voor Russische gebruikers, nu is er overal een streep door getrokken.

‘Bitcoin is verzekering tegen financiële ramp’

Bill Miller ziet bitcoin als een verzekering tegen eventuele financiële rampen. Samen met Amazon is het voor de Amerikaanse investeerder de belangrijkste investering.

In gesprek met Marvin Mcintyre van Morgan Stanley geeft de bekende investeerder weer eens zijn mening. Hij geeft zijn visie op de huidige situatie in de wereldmarkt. Hij erkent dat de beste investeringen van de afgelopen jaren momenteel flink dalen. Dat heeft volgens Miller met name te maken met het beleid van de Amerikaanse centrale bank. Miller: “Als je verder vooruit kijkt dan een jaar, zou je het goed moeten doen in deze markt.

De beste man verdiende zijn geld onder andere met de aandelenmarkt. Ook investeerder hij in 1997 al in Amazon.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...