Goedemorgen Bitcoin: Nieuwe regels voor bitcoinverkeer in Europa zetten kwaad bloed

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Klanten van Celsius kunnen hopen op meer dan 70% van geld

Klanten van Celsius kunnen 72,5% van hun crypto terugkrijgen, zegt de faillissementsrechter. Als ze akkoord gaan met de deal, kunnen Celsius-klanten geen rechtszaken aanspannen of andere claims of acties ondernemen.

Celsius was een platform en dienstverlener waar je hoge rentes kon vangen op bitcoin en met name andere tokens. In 2022 implodeerde Celsius, met grote gevolgen voor bestaande klanten en investeerders.

Een faillissementsrechter die de zaak behandelt heeft een schikking goedgekeurd voor 72,5%. Dat zouden schuldeisers terug kunnen krijgen. Volgens de overeenkomst mogen de eisers geen “rechtszaken aanspannen of andere claims of acties ondernemen” en blijven de digitale activa die niet onder de schikking vallen onder controle van de schuldenaren van Celsius.

Legendarische handelaar voorspelt nieuwe all-time high voor bitcoin

Als je het aan de investeringslegende Peter Brandt vraagt, dan duurt het niet lang meer voordat bitcoin richting een nieuwe all-time high springt. Op het moment van schrijven handelt de koers op 28.131 dollar en zitten we nog redelijk ver verwijderd van de all-time high van 69.000 dollar, maar volgens Brandt gaat bitcoin binnen 12 maanden naar een nieuwe all-time high.

Als Brandt gelijk krijgt, dan zou dat betekenen dat we voor de halving van maart 2024 al een nieuwe all-time high aantikken voor bitcoin. Voor een onderbouwing wijst Brandt naar het verleden, waarmee hij laat zien dat zijn voorspelling in lijn is met de duur van cycli uit het verleden.

Goedemorgen Bitcoin: Klanten van Celsius kunnen hopen op meer dan 70% van geld

Nieuwe regels voor bitcoinverkeer in Europa zetten kwaad bloed

Het Europees Parlement stelt een nieuwe wijzigingen in de volgende versie van de anti-witwasrichtlijn. Ze willen dat cryptobetalingen boven de 1.000 euro alleen zijn uit te voeren door gereguleerde aanbieders van cryptodiensten. Bedrijven die bijvoorbeeld een bitcoinbetaling boven de 1.000 euro ontvangen, moeten dus ook een licentie aanvragen, is de gedachte. Het gaat nog om een concepttekst, en deze wijziging is nog niet vastgelegd bij wet.

Experts uit de crypto-industrie vrezen
dat deze nieuwe eis afwijkt van onder meer het nieuwe raamwerk MiCA en dat de
innovatie in de decentrale financiële sector knakt, zo meldt The Block.

Binnen één week gaat het Europees Parlement
definitief stemmen over de nieuwe versie van de anti-witwasregelgeving (AMLD6 als
opvolger van AMLD5).