Goedemorgen Bitcoin: Nieuwe regels zorgen voor klantenstop bij Binance

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Australië stelt voor om cryptobeurzen te reguleren met bestaande wetten

Australië heeft vandaag een voorstel uitgebracht om cryptobeurzen te reguleren, terwijl het land zich inspant om “duidelijkheid te verschaffen” en “klanten te beschermen.”

Het Australische ministerie van Financiën verklaarde in een raadplegingsdocument dat de tekortkomingen en kwetsbaarheden van deze handelsplatforms de “noodzaak om te reguleren ter bescherming van consumenten” hebben vergroot.

De regering is van plan om bestaande Australische financiële wetten te benutten. Ze heeft het voornemen om van platforms met een bepaalde drempelwaarde aan activa – AU$1.500 (€948) voor een individu of AU$5 miljoen (€3,2 miljoen) in totaal – te eisen dat ze een Australische vergunning voor financiële diensten verkrijgen.

Nieuwe regels zorgen voor klantenstop bij Binance in VK

Binance zal vanaf maandag 16 oktober stoppen met het aannemen van nieuwe gebruikers uit het Verenigd Koninkrijk.

Deze beslissing volgt kort na de invoering van nieuwe regelgeving door de UK Financial Promotions Regime op 8 oktober 2023, die buitenlandse, ongereguleerde firma’s zoals Binance toestaat hun cryptozaken in het VK te promoten via een door de Financial Conduct Authority (FCA) goedgekeurd bedrijf. Dat meldt het platform in hun persbericht.

Bitcoin prijs stijgt weer richting $28.000, miljoenen dollars aan shorts geliquideerd

Bitcoin is deze maandagochtend in een rap tempo omhoog geschoten. De waarde van de grootste cryptocurrency tikte zelfs weer even kort de $28.000 aan.

Op moment van schrijven betaal je $27.800 voor één bitcoin. Dat is dezelfde prijs als ongeveer een week geleden.

In een tijdsbestek van enkele minuten steeg de prijs van één bitcoin met meer dan 2%. Als je iets verder uitzoomt zie je dat bitcoin het afgelopen etmaal met zo’n 4% steeg.

Een precieze oorzaak is niet duidelijk; voor zover nu bekend is er geen breaking news dat deze stijging kan hebben veroorzaakt. Wel heerst er een positief sentiment in de markt omdat het meer en meer aannemelijk lijkt dat het Grayscale Bitcoin Trust gaat worden omgetoverd naar een spot ETF.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...