Australië stelt voor om cryptobeurzen te reguleren met bestaande wetten

Australië heeft vandaag een voorstel uitgebracht om cryptobeurzen te reguleren, terwijl het land zich inspant om “duidelijkheid te verschaffen” en “klanten te beschermen.”

Het Australische ministerie van Financiën verklaarde in een raadplegingsdocument dat de tekortkomingen en kwetsbaarheden van deze handelsplatforms de “noodzaak om te reguleren ter bescherming van consumenten” hebben vergroot.

De regering is van plan om bestaande Australische financiële wetten te benutten. Ze heeft het voornemen om van platforms met een bepaalde drempelwaarde aan activa – AU$1.500 (€948) voor een individu of AU$5 miljoen (€3,2 miljoen) in totaal – te eisen dat ze een Australische vergunning voor financiële diensten verkrijgen.

Specifiek willen de toezichthouders ook bepaalde verplichtingen opleggen, zoals het instellen van normen voor bewaarsoftware en vereisten bij het verhandelen van tokens. Het voorstel kan ook aanvullende verplichtingen opleggen voor activiteiten zoals handelen, staking, tokenisatie en fondsenwerving.

De raadpleging voor dit document sluit op 1 december 2023.

“Het is verheugend om te zien dat het ministerie van Financiën vandaag een raadplegingsproces heeft gestart,” zegt Jonathon Miller, algemeen directeur van Kraken Australië, tegen The Block. “Australië bevindt zich nu in de ongelukkige situatie waarin onze regelgeving erg lang op zich heeft laten wachten, dus we proberen crypto in de bestaande regelgeving voor financiële diensten te persen. We lopen achter op onze internationale collega’s als het gaat om het implementeren van een kader voor crypto, dus ik begrijp de noodzaak om lokaal iets in te voeren om platforms zoals de onze zekerheid te bieden.”

Miller zegt echter dat deze aanpak voldoende kansen biedt om de nuances van de technologie te negeren. “Ik hoop dat we op een collaboratieve manier met de overheid kunnen samenwerken om ervoor te zorgen dat we de voordelen van toekomstige innovaties in crypto niet tenietdoen, die misschien buiten het conventionele ‘financiële diensten’-kader vallen,” voegt hij eraan toe.

Angela Ang, senior beleidsadviseur bij blockchain-intelligentiebedrijf TRM Labs en voormalig toezichthouder bij de Monetary Authority of Singapore, zegt in een bericht op sociale media dat het voorstel van de Australische regering “een doordachte manier is om bestaande wettelijke en regelgevende structuren toe te passen op crypto-activa, rekening houdend met hun unieke kenmerken en in lijn met internationale normen.”

Sommige banken in Australië zijn steeds voorzichtiger geworden met betrekking tot de risico’s van mogelijke cryptozwendel. In juli verklaarde de National Australia Bank dat ze sommige betalingen aan “hoogrisico”-cryptobeurzen had geblokkeerd om haar klanten te beschermen. In juni nam ook de Commonwealth Bank of Australia maatregelen om de mogelijkheid van haar klanten om geld naar cryptobeurzen te sturen te beperken vanwege op crypto gebaseerde oplichtingspraktijken.

Lees meer over:
Australië

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

bitcoin bullish Nieuws
‘Bitcoin kan aan een bullmarkt beginnen die 8 jaar duurt’

De populaire on-chain analist Willy Woo, die ruim 1 miljoen volgers heeft op Twitter, denkt...

Bitcoin koers verwachting Nieuws
Bitcoin schiet voorbij 41.000 dollar, blijven we deze week stijgen?

De bitcoin koers is voor het eerst sinds april 2022 voorbij de 40.000 dollar geschoten...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Binance komt met nieuwe oplossing met bankpartners

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. We beginnen de...

Nieuws
BitcoinTalk Stopt met Delen en Promoten van Custodial No-KYC Mixers

In een recente aankondiging heeft BitcoinTalk.org besloten om het delen van links en het promoten...

Nieuws
Binance komt met nieuwe oplossing met bankpartners

Binance heeft een grote doorbraak aangekondigd in de institutionele cryptomarkt. Het bedrijf heeft succesvol 's...

Lees meer