Nieuwe regels zorgen voor klantenstop bij Binance in VK

Binance zal vanaf maandag 16 oktober stoppen met het aannemen van nieuwe gebruikers uit het Verenigd Koninkrijk.

Deze beslissing volgt kort na de invoering van nieuwe regelgeving door de UK Financial Promotions Regime op 8 oktober 2023, die buitenlandse, ongereguleerde firma’s zoals Binance toestaat hun cryptozaken in het VK te promoten via een door de Financial Conduct Authority (FCA) goedgekeurd bedrijf. Dat meldt het platform in hun persbericht.

Binance had Rebuildingsociety.com Ltd (REBS), een FCA-geautoriseerd bedrijf, in de arm genomen om haar financiële promoties in het VK te beoordelen en goed te keuren. Echter, op 10 oktober legde de FCA wettelijk bindende eisen op aan REBS, waardoor REBS niet langer financiële promoties kon goedkeuren. Als gevolg hiervan moest REBS vanaf 11 oktober om 17:00 alle bestaande goedkeuringen van financiële promoties intrekken, waaronder die van Binance.

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe FCA-geautoriseerde partner zullen er tijdelijke beperkingen zijn op het Binance platform en hun mobiele app. Bestaande Britse gebruikers van Binance kunnen echter de huidige diensten blijven gebruiken, mits ze hun beleggersverklaring en geschiktheidstest hebben voltooid. Nieuwe producten en diensten zullen in deze tussenperiode niet beschikbaar zijn.

De Financial Conduct Authority (FCA) in Groot-Brittannië kun je zien als een soort “waakhond” voor de financiële markten en bedrijven daarbinnen. Daar horen ook regels rondom het promoten van diensten bij aan mensen binnen de landsgrenzen van het VK.

Lees ook
‘Handelsvolume op Binance daalt 48% in september’

 

Binance wil handelaren tegen zichzelf beschermen met nieuwe functie

 

Coinbase in de problemen, wat betekent dat voor bitcoin?

 

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...