Goedemorgen Bitcoin: nóg een provincie in China die mining verbiedt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt!

Nóg een provincie in China die Bitcoin mining verbiedt 

Anhui is de zesde provincie in China waar bitcoin volledig in de ban gaat. De provincie heeft naar verluidt te maken met energietekorten. Daarmee gaat de trend gewoon door: bitcoin minen in China wordt bijna onmogelijk. Steeds meer lokale overheden pakken deze industrie hard aan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het verhaal rondom energietekorten wordt kracht bijgezet door een officieel verzoek van de ‘State Grid Corporation of China’. Er ging een bericht uit naar alle provincies en steden over de aanpak van ‘virtual currency mining’. De aanpak is simpel: alle data centra die zich hier mee bezig houden moeten worden gesloten.

Bitcoin whale uit 2012 ontwaakt en verplaatst 740 BTC

Eens in de zoveel tijd is er een ‘oude’ Bitcoin bezitter die zijn fortuin verzilvert. Zo ook gisteren weer. Een onbekend persoon heeft $26 miljoen aan bitcoin verstuurd. Deze sats stonden al negen jaar onbewogen in de blockchain.

Verschillende bots op Twitter maken melding van de transactie. Het gaat om een transactie met een input van 740 BTC en twee outputs: een van 100 BTC en eentje van iets minder dan 640 BTC. Beide nieuwe ouputs zijn alweer uitgegeven door de bezitter.

Grootste software-upgrade geactiveerd op testnet van Bitcoin

Het was een event waar veel Bitcoiners erg druk mee waren: de lock-in van de code van Taproot in Bitcoin Core. Nu dit definitief achter de rug is, lijkt alle aandacht voor deze softfork te zijn verdwenen. Afgelopen week gebeurde er echter weer iets significants: Taproot is geactiveerd op testnet.

Taproot is een update van het Bitcoin Core protocol. Het verhult alle transacties in een jasje van digitale handtekeningen (Schnorr Signatures) in combinatie met een MAST-structuur. Deze technische hoogstandjes zorgen er onder andere voor dat betalingen meer privacy krijgen en ook op meer manieren programmeerbaar zijn. Een flinke en serieuze upgrade dus!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!