Goedemorgen Bitcoin: oppositie El Salvador wil Bitcoin-wet tegenhouden

Goedemorgen Bitcoin: oppositie El Salvador wil Bitcoin-wet tegenhouden

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Oppositie in El Salvador wil Bitcoin-wet stoppen via rechter

Een parlementslid in El Salvador dient een rechtszaak in tegen de wet die van Bitcoin een legaal betaalmiddel maakt. Achter deze rechtszaak staat een groep burgers én de oppositiepartij van het land. Ze zijn het niet eens met de ambitieuze bitcoin beleid van president Nayib Bukele.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens een rapport van El Mundo, de op een na grootste krant van Spanje, wil Jaime Guevara van het Farabundo Marti National Liberation Front (FMNL) een poging doen om het wetsvoorstel via de rechter terug te draaien.

Met BTC.com verhuist 10% bitcoin rekenkracht in één klap naar Kazachstan

BIT Mining uit het Chinese Shenzhen gaat circa 3.000 bitcoin mining machines naar Kazachstan verschepen. Dat maakt de firma, genoteerd aan de New York Stock Exchange, bekend in een persbericht.

Het is het eerste wapenfeit van dit invloedrijke bedrijf geraakt door het mining verbod in haar thuisland China. Want BIT Mining is ook de moeder van mining pool BTC.com. En die gebundelde groep van miners is samen goed voor ~10% van de rekenkracht die het bitcoin netwerk beveiligt.

BIT Mining stond eerder bekend onder de naam 500.com, een voormalige lottobedrijf uit China.

'Bitcoin hoort in je portfolio', zegt de derde rijkste man van Mexico

Ricardo Salinas Pliego, één van de rijkste mannen van Mexico, vindt dat bitcoin in elk investeringsportfolio thuishoort. Salinas is de man achter Grupo Salinas, een conglomeraat van media -, telecom - en retailbedrijven.

In een interview laat Pliego weten dat bitcoin als investering even veilig is als goud. De veronderstelde competitie tussen deze twee vindt hij overigens niet belangrijk.

Ze herbergen vrijwel dezelfde eigenschappen in zijn ogen: ze zijn schaars, wat beide assets waardevol maakt, laat de Mexicaan weten. Ook of bitcoin een betaalmiddel gaat worden, maakt hem weinig uit.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties