Goedemorgen Bitcoin: oude wallet komt na 8 jaar weer tot leven

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Twitter brengt bitcoin donatie opties naar Android

Twitter gaat verder met het uitrollen van mogelijkheden met bitcoin op hun platform. Twitteraars met een Android kunnen hun profiel updaten om een bitcoin adres toe te voegen. Eerder konden iPhone-gebruikers al aan de slag met betalingen met BTC via het social media platform.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onder andere via Strike en Muun kun je nu sats versturen naar je favoriete Twitteraars. Ontvangers hebben een account bij Strike of de Cash app nodig.

Oude bitcoin wallet verstuurt na 8 jaar ruim $77 miljoen

Een oude bitcoin wallet kwam vandaag plotseling weer tot leven. De eigenaar van 1.299 bitcoin (BTC) verstuurde na ruim 8 jaar sparen een transactie.

Toen de bitcoin voor het laatst bewoog in 2013 was de prijs van die BTC in totaal $199.000. Tegen de huidige koersen is het echter $77,6 miljoen.

Het is onbekend wie de eigenaar is van de wallet. Het kan iemand zijn die al jaren rustig heeft gewacht, het kan ook zijn dat de eigenaar van dit geld na lang zoeken weer de private key heeft gevonden.

Australische minister van Financiën: “Bitcoin gaat op korte termijn niet verdwijnen”

De Australische minister van Financiën Jane Hume heeft zich positief uitgesproken over bitcoin. Volgens Hume zal bitcoin niet zomaar verdwijnen, maar betekent dat niet dat de overheid er bang voor moet zijn.

“Als een industrie en als overheid moeten we erkennen dat het geen simpele mania is die wel overwaait. We moeten het voorzichtig behandelen, maar niet bang zijn,” aldus Hume tijdens de Australische Financial Review summit. Hetgeen wederom laat zien dat er in de politiek steeds meer mensen zijn die niet bang zijn om bitcoin te omarmen.