Goedemorgen Bitcoin: oude wallet komt tot leven, koers daalt flink

18549 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin wallet met $6,8 miljoen ontwaakt plots na ruim 12 jaar

Een slapend Bitcoin-walletadres met 119 BTC (-4,51%) ($6,8 miljoen) heeft voor het eerst in meer dan 12 jaar de bitcoins verstuurd, zo blijkt uit on-chaingegevens. Een eerste overboeking van ongeveer 76 BTC ($4,4 miljoen) is gedaan om 7:11 uur UTC, blijkt uit gegevens van blockchain-explorer Mempool.

De resterende 43 BTC ($2,5 miljoen) zijn om 8:55 uur UTC vanaf het adres verzonden, hoewel de transactie op het moment van schrijven nog niet bevestigd is. Het adres verzond voor het laatst 2,98 BTC ($15 destijds) op 28 februari 2012, toen het saldo van 119 BTC slechts $600 waard was. Dat merkt on-chain monitoring platform Whale Alert op X op.

Justin Sun wil $2,3 miljard aan Duitse Bitcoin kopen ‘om marktimpact te verminderen’

Justin Sun, oprichter van Tron, biedt aan om de Bitcoin van de Duitse overheid te kopen. Deze Bitcoin heeft een waarde van meer dan $2,3 miljard. Sun wil de Bitcoin buiten de markt om kopen om een negatieve prijsimpact te voorkomen.

“Ik ben bereid te onderhandelen met de Duitse regering om alle BTC buiten de markt om te kopen om de impact op de markt te minimaliseren”, zegt Sun op X.

Bitcoin daalt hard en ETFs verliezen opnieuw kapitaal

Het gaat niet goed met bitcoin op dit moment. De digitale munt is vannacht opnieuw onder de 60.000 dollar gekomen en de bears lijken op dit moment in controle over de bitcoin koers. Dat zien we ook terug aan de resultaten van de Spot Bitcoin ETFs.

De 11 Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten zagen op woensdag een netto-uitstroom van 20,45 miljoen dollar. Slechts twee fondsen zagen überhaupt een kapitaalstroom, de rest moest een nul opschrijven.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...