Goedemorgen Bitcoin: overwoog Satoshi de naam Netcoin voor bitcoin?

Goedemorgen Bitcoin: overwoog Satoshi de naam Netcoin voor bitcoin?

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

De naam van Bitcoin was mogelijk bijna Netcoin

Bitcoin is inmiddels een wereldwijd begrip. Het had echter niet zoveel gescheeld of we hadden te maken met een hele andere naam. Dat is althans het nieuwste gerucht uit de geschiedenis van Satoshi Nakamoto en de enige echte digitale munt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een domeinaankoop van Netcoin.org verklapt de mogelijke plannen van de bedenker van bitcoin. Op 17 augustus 2008 werd Netcoin.org geregistreerd. Een dag daarvoor werd Bitcoin.org op een soortgelijke manier geregistreerd.

Let op! Het gaat hier natuurlijk om een goede dosis speculatie.

S&P 500 krijgt "kus des doods", cruciale week in aantocht voor bitcoin

Het jaar 2022 is voor investeerders tot nu toe een ware nachtmerrie. Vrijwel alle risico-assets, waaronder bitcoin, zijn dit jaar een significant deel van hun waarde verloren. Nu speelt er zich volgens analist Matthew Hyland een scenario uit waarin de markten nog één zware correctie te wachten staat.

De S&P 500, de belangrijkste graadmeter voor de Amerikaanse industrie, is bezig een zogenaamde "kus des doods" te ontvangen. We spreken in de technische analyse van een kus des doods als de koers wordt afgewezen op het 21-maanden exponentiële bewegende gemiddelde.

Credit Suisse in grootste problemen sinds crisis van 2008

De torenhoge inflatie is nog altijd een wereldwijd problemen en overal lopen de rentes op. Ondertussen begint dat ook belangrijke banken te raken, want de faillissementsverzekerking - Credit Default Swaps - voor de zakenbank Credit Suisse staan qua waarde weer op het niveau van 2008.

Credit Default Swaps zijn beleggingsinstrumenten waarmee je kunt wedden op het falen van een onderneming. Hoe meer deze waard worden, hoe groter de markt de kans schat data een onderneming onderuit gaat. De faillissementsverzekeringen van Credit Suisse, een beursgenoteerde Zwitserse zakenbank, hebben nu weer het niveau van de mondiale crisis van 2008 bereikt.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties