Goedemorgen Bitcoin: Paxful-oprichter wil mensen uit eigen zak betalen

Goedemorgen! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Craigh Wright hint naar mogelijke rechtszaak tegen Apple vanwege bitcoin whitepaper

Craigh Wright hint naar een mogelijke rechtszaak tegen Apple wegens het delen van de bitcoin whitepaper.Wright is een controversiële computerwetenschapper die beweert de uitvinder van Bitcoin te zijn. Hij beweer dat hij onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto de bitcoin whitepaper heeft gelanceerd. En daar horen volgens hem zekere (copyright) rechten bij.

Hij gesuggereerd dat Apple (en andere mensen die de whitepaper delen) mogelijk inbreuk maakt op het auteursrecht. Wright reageerde op Twitter op de vraag of Apple mogelijk in strijd is met het auteursrecht door de Bitcoin whitepaper op haar computers op te slaan met “Ja.”

Paxful-oprichter: ‘Ik wil mensen uit eigen zak betalen’

De CEO en medeoprichter van de Amerikaanse P2P Bitcoin exchange Paxful, Ray Youssef, heeft aangekondigd dat hij van plan is om gebruikers terug te betalen met zijn eigen geld om zo te voldoen aan de wetgeving en verdere juridische problemen te voorkomen.

Youssef riskeert een gevangenisstraf omdat hij niet heeft voldaan aan gerechtelijke bevelen met betrekking tot de terugkeer van Paxful’s bevroren fondsen. Het platform heeft moeite om aan de vraag te voldoen van klanten die na de recente ontwikkelingen alvast hun fondsen wilde opnemen bij het bedrijf. Dat zorgt uiteraard voor (extra) commotie.

Thaise politicus wil $300 aan digitale valuta uitdelen aan inwoners

Een kandidaat van de Thaise politieke partij Pheu Thai wil cryptovaluta gaan uitdelen aan de burgers.

Srettha Thavisin stelt zich kandidaat voor de functie van premier van Thailand. Hij belooft dat elke burger in het land 10.000 Thaise baht (ter waarde van ongeveer $300) in digitale valuta zal ontvangen als hij de verkiezingen in mei wint. Iedereen die 16 jaar of ouder is zou automatisch meedoen aan deze AirDrop.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...