Paxful-oprichter: ‘Ik wil mensen uit eigen zak betalen’

475 totale weergaven

De CEO en medeoprichter van de Amerikaanse P2P Bitcoin exchange Paxful, Ray Youssef, heeft aangekondigd dat hij van plan is om gebruikers terug te betalen met zijn eigen geld. Zo hoopt hij te voldoen aan de wetgeving en verdere juridische problemen te voorkomen.

Youssef riskeert een gevangenisstraf omdat hij niet heeft voldaan aan gerechtelijke bevelen met betrekking tot de terugkeer van Paxful's bevroren fondsen. Het platform heeft moeite om aan de vraag te voldoen van klanten die na de recente ontwikkelingen alvast hun fondsen wilde opnemen bij het bedrijf. Dat zorgt uiteraard voor (extra) commotie.

Paxful werd aangeklaagd door een voormalige partner, Artur Schaback, die ontevreden was over zijn vertrek bij het bedrijf. Hij beschuldigde Youssef van uitsluiting van hem bij interne operaties en frauduleuze transacties.

Het geschil leidde tot het vertrek van de gehele chief level-staf van Youssef en de rechtszaak zou de oorzaak zijn van de problemen van Paxful.

Hoewel Youssef zijn bedrijf van zeven jaar oud moest sluiten, is hij niet van plan te vertrekken. Hij werkt aan een nieuw platform genaamd Civilization Kit (Civ Kit). Binnen twee weken moeten we daar iets van gaan zien.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwspaxful

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...